avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie

Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, iar chiriasii au platit la regie apa calda menajera? Din cate am inteles acest lucru este ilegal si se numeste furt.Multumesc
Pai daca au consumat ceva (indiferent ce ), nu trebuie sa plateasca ?. Ce daca consumau fara sa stie apa calda din reteaua regiei ?. Inseamna ca daca platesc apa calda masurata cu apometrul, nu mai platesc gazul si apa rece care ar fi fost trecute prin centrala termica. Poate au iesit mai ieftin asa.
Atrag atentia ca nu toate modelele de centrala termica furnizeaza si apa calda. Unele modele mai vechi nu pot decat sa incalzeasca caloriferle.
Verificati specificatiile centralei din apartament pe net si, in plus, verificati instalatia de apa: inchideti centrala si robinetul care o alimenteaza cu apa rece si vedeti daca mai curge pe undeva apa calda.
Daca curge atunci nu aveti apa calda de la centrala de apartament ci din reteaua de termoficare.

In ceeace priveste sumele pe care suspectati ca le-ati platit in plus discutati cu Presedintele Asociatiei si verificati impreuna situatia. Daca a fost o neintelegere va veti recupera suma intr-un fel sau altul, fie si neplatind intretinerea o luna sau poate doua, in functie de marimea sumei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire cheltuieli gaz fanny fanny Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea intrebare: care este calculul corect si cum se poate imparti factura de gaz avand in vedere urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)
Locatari debransati de la acm silvpant19 silvpant19 se pot pune la plata pierderile de acm existente in asociatie daca locatari debransati(cei cu centrala) au inca in apartament robinet si ceas (contor) legati ... (vezi toată discuția)
Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)