avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fond funciar - nulitate titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fond funciar - nulitate titlu proprietate

X are 3 copii: A, B, C.
A este casatorit cu A 1 (care traieste) si din casatoria lor a rezultat A 2 care este major la aparitia legii 18/1991.
La fel, B este casatorit cu B 1 (care traieste) si din casatoria lor a rezultat B 2 care este major la aparitia legii 18/1991.
A, B decedeaza inainte de aparitia legii 18/1991 iar C este in viata.
Se elibereaza titlu de proprietate avand ca titulari pe A 1 (sotia lui A 1), B 1 (sotia lui B) si pe numele lui C, ca mostenitori ai defunctului X, vizand teren care a fost proprietatea lui X.
De mentionat ca cerere de reconstituire formuleaza numai A 1, B 1 si C, in calitate de mostenitori ai lui X (asa este trecut pe cereri), A 2 si B 2 neformuland cereri de reconstituire.

Intrebare: Este legal acest titlu in maniera in care este emis? Din punctul meu de vedere se impune nulitatea lui absoluta in temeiul art. III alin. 1 lit. a din Legea 169/1997, cu raportare la art. 13 din HG 890/2005 si art. 13 din Legea 18/1991, A 1 si B 1 (nore ale defunctului) nefiind persoane indreptatite (in intelesul art. 13) in sensul ca nu sunt mostenitoare ale acestuia.

P. S. La instanta de fond nu mi-a fost impartasit punctul meu de vedere insa hotararea nu s-a redactat.
Ce parere aveti, de preferat cu trimitere la practica.
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 21:17, 18 Martie 2009
A1 in calitate de mostenitor al lui A, care era la randul sau era mostenitor al lui X, proprietarul terenului, prin formularea unei cereri de reconstituire a dreptului de proprietate la Consiliul Local, este indreptatit a fi trecut in titlul emis ulterior.Daca A2 nu a inteles sa faca acest lucru evident nu a primit nimic; la fel si pentru B1, respectiv B2.
Din punctul meu de vedere titlul este emis in mod corect respectand disp.legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - titlu de proprietate - intabulare Betlen Betlen Datele problemei: - Exista 6 mostenitori legali dupa parintii defuncti cu drepturi egale de 1/6 parte. - Exista adeverinta stabilire drept de proprietate a ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz, insusirea unei cereri de retrocedare, legea 247/2005 Ionut_76 Ionut_76 Buna ziua,in dezbatere va prezint un studiu de caz,in vederea lamuririi procedurilor legale de reconstituire drept proprietate/terenuri. In speta,in urma unei ... (vezi toată discuția)
Cum se face succesiunea pe un titlu de proprietate nyusziful nyusziful Buna ziua. Avem un titlu de proprietate, care este pe numele tatalui, emis ca urmare a cererii unuia dintre copii, tatal fiind defunct. Titlul a fost emis in ... (vezi toată discuția)