X are 3 copii: A, B, C.
A este casatorit cu A 1 (care traieste) si din casatoria lor a rezultat A 2 care este major la aparitia legii 18/1991.
La fel, B este casatorit cu B 1 (care traieste) si din casatoria lor a rezultat B 2 care este major la aparitia legii 18/1991.
A, B decedeaza inainte de aparitia legii 18/1991 iar C este in viata.
Se elibereaza titlu de proprietate avand ca titulari pe A 1 (sotia lui A 1), B 1 (sotia lui B) si pe numele lui C, ca mostenitori ai defunctului X, vizand teren care a fost proprietatea lui X.
De mentionat ca cerere de reconstituire formuleaza numai A 1, B 1 si C, in calitate de mostenitori ai lui X (asa este trecut pe cereri), A 2 si B 2 neformuland cereri de reconstituire.
Intrebare: Este legal acest titlu in maniera in care este emis? Din punctul meu de vedere se impune nulitatea lui absoluta in temeiul art. III alin. 1 lit. a din Legea 169/1997, cu raportare la art. 13 din HG 890/2005 si art. 13 din Legea 18/1991, A 1 si B 1 (nore ale defunctului) nefiind persoane indreptatite (in intelesul art. 13) in sensul ca nu sunt mostenitoare ale acestuia.
P. S. La instanta de fond nu mi-a fost impartasit punctul meu de vedere insa hotararea nu s-a redactat.
Ce parere aveti, de preferat cu trimitere la practica.
A1 in calitate de mostenitor al lui A, care era la randul sau era mostenitor al lui X, proprietarul terenului, prin formularea unei cereri de reconstituire a dreptului de proprietate la Consiliul Local, este indreptatit a fi trecut in titlul emis ulterior.Daca A2 nu a inteles sa faca acest lucru evident nu a primit nimic; la fel si pentru B1, respectiv B2.
Din punctul meu de vedere titlul este emis in mod corect respectand disp.legii.