Buna ziua,
reprezint un ONG care desfasoara activitati economice, si am dori sa infiintam o unitate protejata care sa aiba 5 persoane in componenta. Mentionez ca totalul personalului este de 27 persoana, din care 14 persoane sunt salariati insertie iar 13 salariati TESA.
As vrea sa imi explicati care sunt conditiile de infiintare ale unei unitati protejate fara personalitate juridica sub forma de atelier.
Ma intereseaza sa stiu cum se poate face acest lucru (am aflat ce documente sunt necesare pentru infiintare) si as dori sa stiu din punct de vedere contabil cum se factureaza/ incaseaza produsele/serviciile pe care noi le oferim.
Acestea sunt intrebarile pe care am dorit sa vi le adresez, daca mai sunt mentiuni de facut va rog sa imi comunicati.
Activitatea unitatii pritejate va fi considerata activitate economica a organizatiei. Pentru acest lucru trebuie sa va declarati platitor de impozit pe profit. Explorati si optiunea inregistrarii ca si platitor de TVA.
Contabilitatea pentru activtiatea economica se va tine distinct (conturi analitice separate).
Puteti opta si pentru deschiderea unui punct de lucru separat pentru aceasta activitate economica (daca se desfasoara la alt sediu decat cel al organizatiei).
Veti plati impozitul pe profit anual.