avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediului medical

buna seara
Am si eu o nelamurire: Am o cunostiinta care este angajat in baza Legii 116/2002 (art. 8)la o primarie.Persoana in cauza a beneficiat de concediul medical timp de 5 zile (platit 100%).Cand trebuia sa ia salariul cei de la conatbilitate i au spus ca nu poate sa i bage concediul medical in plata deoarece celor angajati in baza acestei legii nu li se platesc concediul medical,nici macar cel 100%,el fiind pontat in cele din urma in concediul de odihna in aceste 5 zile.Este oare adevarat? Cei care sunt angajati in baza acestor legi chiar nu pot beneficia de CM?Nu sunt ei angajati ca muncitori necalificati si au aceleasi drepturi ca toti ceilalti angajati?(ma refer la plata concediului medical).........................
Va multumesc anticipat pentru raspunsul acordat
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 09:37, 19 Martie 2009
Avand in vedere ca si angajatii in baza legii 116/2002 au incheiat contract individual de munca consider ca si acestia au toate drepturile care decurg din codul muncii inclusiv plata concediului medical

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu concedierea ioana71 ioana71 Buna ziua. Lucrez intr-o institutie de stat. In decursul unui an calendaristic, am avut 32 de zile de Concediu Medical, codul 09. Astazi, am cerut o zi de CO ... (vezi toată discuția)
Zi de concediu sau invoire? diablo diablo Buna seara, sunt in situatia urmatoare: - acum 3 zile am ajuns la birou si mi s-a facut rau si dupa o ora am plecat acasa cu acordul sefului de ... (vezi toată discuția)
Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)