avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unde trebuie depusa pensia alimentara daca fosta sotie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unde trebuie depusa pensia alimentara daca fosta sotie a plecat cu copilul definitiv din tara,fara acodul meu?

Buna seara,as dori sa stiu in cazul meu,fosta nevasta a plecat din tara cu minora in varsta de 3 ani,fara acordul meu(legile din Romania de tot rasul),desi fata este pe numele meu,eu platesc o pensie alimentara lunara,ba mai mult am si castig de cauza pentru a sta cu ea sambata de sambata 6 ore ...eu practic am drepturi castigate in instanta dar de fapt nu am ! Ca si tata ,eu la ce mai sunt bun daca mi-a fost lua dreptul de a relationa cu fiica mea? Vreau sa va intreb,pensia alimentara unde ar trebui sa o trimit?La adresa veche a fostei,stau parintii....ce ar trebui sa fac cu aceasta pensie? Pot crea un cont pe numele fetei in care sa ii depun banii luna de luna avand acces doar copilul?Nu doresc nici sa ma trezesc peste 3 ani desi am chitantele de mandat postal,ca ma da in judecata ca ea fiind plecata maica-sa i-a cheltuit banii si nu i-a primit.....!!Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:23, 23 August 2013
Fata a fost incredintata mamei ?
Puteti merge la un executor sa puneti in executare hotararea, ex va intocmi un proces verbal ca nu se poate executa , apoi ii puteti face plangere mamei pt nerespectarea masurolor incredintarii minorului ( art 307).
Pensia o trimiteti prin mandat sa aveti dovada la aceeasi adresa pe acre o avea cand v-ati judecat.
Daca vrea trimisa in alte parti, era datoare fosta sa va anunte.
da,fata a fost incredintata mamei spre crestere si educare,insa eu aproape un an mam zbatut in tribunale sa obtin dreptul la vizita din cauza respingerilor si recursurilor ei.....si am obtinut odar de atunci n am vazut fata niciodata pe baza unor motive stupide si banale,ulterior parasind tara pentru un barbat din Occident. Deci la ce m am zbatut un an din viata daca n am rezolvat de fapt nimic??!!! in cazul in care depun plangere la un executor ce se poate intampla ,care va fi demersul tinand cont ca ea este plecata?!si cel mai probabil nu se va afisa la nici o infatisare?!
Nu la executor se depune plangere, la el mergeti pt a pune in executare hotararea in ce priveste vizita.
Plangere depuneti apoi la politie.
Puteti depune si in instanta cerere pt a se stabili ca amandoi sa exercitati autoritatea parinteasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care mama +copilul....este in strainatate... ion33 ion33 buna ziua, in cazul in care mama este plecata cu copilul peste hotare (uk)dupa ce hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului (ei) si plata a pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marco-sainz marco-sainz Sunt divortat,copilul a fost incredintat mamei,el avand o varsta frageda la data procesului.Am platit pensia alimentara ani la rand,dar de 2 ani fosta sotie a ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua, am o intrebare :am un baiat de 9 ani si dupa divort ia fost incredintat mamei lui si eu am dreptul la vizita in fiecare duminica de la ora 09.00 la ... (vezi toată discuția)