avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi am?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi am?

buna ziua, am o intrebare :am un baiat de 9 ani si dupa divort ia fost incredintat mamei lui si eu am dreptul la vizita in fiecare duminica de la ora 09.00 la 18.00 ,de ziua lui , de sarbatorile legale , de craciun , de paste si cate o saptamana in vacante, iar ea mi-l da numai cand vrea ea invocand diferite motive ,ce as putea sa fac? si in plus de asta eu nu stiu nimic despre el ce face la scoala ,daca pleaca undeva din oras (excursii sau altele) pentru ca nu mi se spune nimic; nu ar trebui sa fiu si eu informat despre toate astea (mai ales daca paraseste localitatea ) avand in vedere ca platesc pensia alimentara la timp iar lipsa banilor nu imi permite sa mai deschid un alt proces.
Cel mai recent răspuns: daria_ramona2006 , utilizator 19:58, 3 Noiembrie 2011
puteti sa-i faceti plangere penala pt nerespetarea hotararilor judecatoresti in sensul ca nu respecta dispozitivul sentintei judecatoresti privind prgramul de vizita.
Chiar daca minorul a fost incredintat mamei, tatal pastreaza dreptul de a veghea la cresterea si educarea minorului si dreptul de a pastra legaturi personale cu minorul.
In situatia in care mama persevereaza in a va ingradi dreptul de vizita stabilit conform hotararii, mai exact daca in mod repetat va ingradeste dreptul de vizita, aveti posibilitatea sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 307 al.2 c.pen-nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Plangerea se depune la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau direct la politie.
Plangerea va trebui probata cu martori.
buna seara;as avea o noua intrebare: sunt obligata sa raspund vreodata l a telefon fostului meu sot?cica el suna sub pretextul de a intreba ce face fata dar printre altele imi vorbeste urat l atelefon si ma deranjeaza prea des.eu stiu ca trebuie doar sa respect programul de vizita in rest nu sunt obligata sa ii raspund la telefo,asa este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare stabilire vizite minor Adelina t Adelina t Am o hotarare prin care s-a stabilit un program de vizite minor. Aceasta hotarare este executorie de plin drept sau trebuie pusa in executare, adica trebuie ... (vezi toată discuția)
Custodie copii IAIU IAIU prietenul meu a avut o relatie de 5 ani cu o femeie, din care au rezultat gemeni. in urma cu 1 an s-au despartit si copiii au ramas la ea. Nu au fost ... (vezi toată discuția)
Ajutor....copiii mei valymony valymony sunt divortat din 2005 si copiii au ramas cu fosta,eu avand un program vizitare minori.desi de cate ori aveam drept vizita ea nu .mi dadea voie sa.i ... (vezi toată discuția)