avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copii

prietenul meu a avut o relatie de 5 ani cu o femeie, din care au rezultat gemeni. in urma cu 1 an s-au despartit si copiii au ramas la ea. Nu au fost casatoriti, dar copiii ii poarta numele. Unul dintre ei e la ea, iar unul e la o matusa de-a ei, de vre-un an. Ce poate face ca sa primeasca el unul din copii, si daca are acest drept legal, din moment ce acesta nu e la mama lui? va rog sa imi raspundeti la adresa de ,mail olarucosminaadela@yahoo.com.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:04, 3 Martie 2012
Va trebui sa deschida o actiune in instanta pentru stabilirea locuintei unuia dintre copii la el si daca ziceti ca unul dintre copii este la o matusa a mamei exista sanse sa obtina.
din punctul meu de vedere tatal poate sa isi copilul in orice moment deoarece nu exista o hotarare de incredintare a copilului mamei si nici o hotarare de decadere din drepturile parintesti
va multumesc pentru raspunsurile acordata.
dar aceasta refuza sa ii dea unul din copii, chiar si pentru o zi sau 2. Ce poate face in acest sens?
Cum o poate determina sa i-l dea cel putin pe cel care e la ea, pt. un week-end macar?
Variantele nu sunt decat doua...fie incearca pe cale amiabila sa stabileasca cu mama un program de vizita , fie formuleaza actiune de stabilire program vizita .
Acum..depinde ce doreste tatal:
-daca doreste ca un minor sa locuiasca la el, atunci va formula actiune prin care va solicita ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti si locuinta acestuia sa fie stabilta la tata, iar pentru celalalt minor va solicita stabilirea unui program de vizita.
-daca doreste doar vizitarea minorilor, atunci formuleaza o actiune prin care solicita doar stabilirea unui program de vizita al acestora, prgram care va fi solicitat intr-o maniera care sa fie atat in interesul acestora cat si al tatalui,
- daca ulterior ramanerii definitive si irevocabile a hotararii ,mama ingradeste in mod repetat dreptul de vizita al tatalui, acesta are posibilitatea formularii unei plangeri penale pentru savarsirea infractiunea prev de art.307 al.1 c.pen-nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
.
Depinde cati ani au minorii.

Fara o hotarare judecatoresca nu aveti nicio sansa sa ii luati dar depinde de hotararea judecatoreasca care se va pronunta.
Se va da un program prin care sa aveti legaturi personale cu minorii, ori numai in prezenta mamei, ori sa ii luati si dvs. la domiciliu.
Depinde de mai multe lucruri...

Daca mama nu se poate ocupa de ambii copii ati putea avea si sansa sa va fie incredintat in grija permanenta unul din gemeni...dar dupa un proces indelungat si istovitor...
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vb cu un avocat. gia1983 gia1983 azi am fost si am vb cu un avocat care mi-a spus ca desi eu cer incredintarea copilului aici intarzie foarte mult ,dar nu capat niciun drept asupra ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate a unui minor toppp toppp Buna ziua, Am urmatoarea situatie: o familie are 2 copii iar in urma divortului mama ramane cu ambii copii in ingrijire. Tatal accepta situatia , stabilesc ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)