avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cocediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cocediere

Buna!
Am fost concediat (concedieri colective) dar unitatea imi conditioneaza actele necesare inscrieri la somaj de acoperirea sumei ce o datorez la banca (descoperitul din cardul in care imi primeam salariu). Nu vad ce legatura este intre datoria mea la banca si dreptul de a ma inscrie la somaj . Va rog sfatuiti-ma ce trebuie sa fac sa pot beneficia de dreptul meu de inscriere la somaj (si astfel sa inapoiez si datoria la banca ca alta sursa de venit nu am ).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:59, 19 Martie 2009
Solicitati , in scris, angajatorului sa va elibereze actele necesare inscrierii la somaj. specificati in cerere caci in caz de refuz al eliberarii acestor acte sau a conditionarii eliberarii actelor se incalca dispozitiile prevazute de codul muncii in art 40 alin 2 lit h) : "sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului ", iar dumneavoastra va veti adresa organelor abilitate pentru a va ajuta (ITM si instanta de judecata). Depuneti cererea la secretariatul unitatii si sa aveti un exemplar pentru a primi si dumneavoastra numar de inregistrare , care este dovada depunerii acestei cereri sau o expediati prin posta cu confirmare de primire.
Buna seara!
Va multumesc tare mult. Cred ca pe asemenea situatii mizeaza si conducerea si anume ,cu ITM dureaza cel putin 30 de zile iar pentru instanta este nevoie de un avocat lucru pe care, in situatia data nu mi-l pot permite. Speram sa fie un acces mai rapid si mai ieftin la actul de dreptate si tot odata act de educatie coercitiva pentru angajatori.
Cu stima!
Inca un amanunt. In cazul unui litigiu pe aceasta teme, va angajati un avocat si solicitati instantei obligarea angajatorului si la plata cheltuielilor de judecata. iar cum dumneavoastra veti avea castig de cauza, angajatorul va fi obligat sa va plateasca cheltuielile facute cu acest proces. Depuneti la dosar chitanta de plata a onorariului de avocat. De fapt, stie avocatul ce trebuie sa faca in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti in cat timp este obligat angajatorul sa-mi elibereze carnetul de munca completat la zi si vizat de itm in cazul in care mi-au desfiintat ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj Nelia2583 Nelia2583 Buna ziua, la ultimul loc de munca am fost angajatata timp de 8 luni. S-au facut concedieri, iar de la inceputul lunii iulie, mi-a incetat contractul de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venit daca urmeaza sa intru in somaj INVICTUS_5 INVICTUS_5 societatea unde lucrez urmeaza de la inceputul lui 2012 sa ma trimita in somaj; eu in prezent sunt in co dar am nevoie de o adeverinta de venit si nu doresc ... (vezi toată discuția)