avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari la intretinere de 1% / zi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari la intretinere de 1% / zi

Buna dimineata ! Am o intrebare si sper sa ma lamureasca cineva care stie legile.Am fost penalizata la intretinere cu 1 % / zi desi am inteles ca prin lege penalizarile nu pot fi mai mari de 0.2 % / zi .Ce as putea face? Sunt totusi obligata sa platesc ?
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
AdelinaOroveanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: AdelinaOroveanu , utilizator 01:57, 26 August 2013
eu le-as trimite o somatie scrisa cu confirmare de primire prin care le-as cere sa recalculeze legal penalizarile si le-as aduce la cunostinta art. 246 Cod Penal (abuzul in serviciu).
Legea 230/2007 Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

Fata de procentul aplcat,aveti ,dreptul in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 sa solicitati presedintelui de asociatie sa va puna la dispozitie temeiul legal pentru aplicarea penalitatilor in cuantum de 1%/zi intarziere
Daca va mai aflati in termen,puteti aplica disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d ,prin care sa formulati contestatie la lista de plata in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
Adriantot, moderator
Va multumesc frumos,astazi ma voi intalni cu el dar daca totusi nu ne intelegem si nu scade penalitatile,ce ramane de facut?sa le platesc,avand in vedere ca legea nu permite mai mult de 0.2 % / zi? chiar nu mi se pare normal sa platesc 1 % / zi penalizari si nu stiu ce o sa fac mai departe daca nu o s-o rezolv nici cu legile acestea.Vreau sa va mai intreb daca e posibil sa poata primi aprobarea pentru a creste penalizarea de la 0.2 % la 1% / zi .
am vorbit cu dl Presedinte si a zis ca s-a stabilit ca penalitatile la intretinere sa fie calculate cu 1 % / zi conform Adunarii Generale din data de 13.03.2013. Este legal ? Ce am de facut ?
Va rog din suflet sa-mi raspundeti !

Alte discuții în legătură

Penalizari stabilite de adunarea generala ken ken Intrebarile mele sunt legate de cele doua articole din Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari Art. 23 ... (vezi toată discuția)
Penalitati loredana34 loredana34 buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere tagana tagana buna ziua sunt restantier de 2 ani de zile si am si eu o intrebare.este normal la o suma restanta de 8000 lei sa mi se aplice o penalizare de 4000 lei...aceste ... (vezi toată discuția)