avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari intretinere

buna ziua sunt restantier de 2 ani de zile si am si eu o intrebare.este normal la o suma restanta de 8000 lei sa mi se aplice o penalizare de 4000 lei...aceste penalizari nu trebuiesc afisate pe tabloul de intretinere? astept un raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 10:22, 4 Februarie 2015
Penalizarile trebuie inscrise in listele de plata.

Procentul de penalizare se stabileste prin adunarea generala a asociatiei si nu poate depasi 0,2%.

Procentul se aplica fiecarei rate de intretinere lunare in functie de data scadentei si de numarul de zile de intarziere.
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Penalizarile trebuie sa fie cuprinse in listele de intretinere la afisare. In ceea ce piveste suma nu pot sa va spun daca este corecta, dar important este ca penalizarile sa nu depaseasca cota de intretinere
Precizarea colegei este importanta, pentru ca intr-adevar penalizarea aplicata nu poate depasi cota de contributie lunara la care a fost calculata.

Daca aveti dubii in legatura cu corectitudinea modului de calcul al penalizarilor, doar o expertiza contabila va poate lamuri.

Ati cerut explicatii in scris presedintelui asociatiei cu privire la modul lor de calcul ?
Ca sa va faceti o idee, la restantele mai vechi de 500 zile (cam un an jumate), penalizarea a ajuns la valoarea cotelor de intretinere. Daca ati avut intretinere 200 lei pe luna x-24, penalitatea la ea este de inca 200.
In primul rand, penalizarile de 0,2% sunt exagerate in acest moment.
Puteti solicita in adunarea generala ca pentru anul 2015 sa se aplice , sa zicem, 0,10%, deci o reducere la jumatate.

Pentru a afla adevarul puteti intenta o actiune in instanta: putine asociatii rezista la expertiza judiciara.

Alte discuții în legătură

Penalitati dan61 dan61 Buna seara,as dori sa va intreb cum se calculeaza penalizarile unui restantier in cazul in care valoarea acestora a depasit valoarea restantei (0.2% pe zi ) (vezi toată discuția)
Calcul penalizari intretinere mariana_dragus mariana_dragus Am o situatie neclara cu unul dintre locatarii blocului in care locuiesc si unde sunt administrator. Pentru inceput va pot spune ca nu si-a platit deloc ... (vezi toată discuția)
Penalizarile in temeiul legii 230/2007 MicaCris MicaCris Conform art 49 a lg 230, suma totala a penalitatilor poate depasi suma restantelor la cote de intretinere? In legea 230 se specifica ca nu poate depasi o ... (vezi toată discuția)