AdelinaOroveanu a scris:
am vorbit cu dl Presedinte si a zis ca s-a stabilit ca penalitatile la intretinere sa fie calculate cu 1 % / zi conform Adunarii Generale din data de 13.03.2013. Este legal ? Ce am de facut ?
Va rog din suflet sa-mi raspundeti !
Daca adunarea generala a stabilit procentul de 1%/zi, orice proprietar nemultumit poate apela la instanta conform art. 26 din Legea 230/2007:
Art. 26. - Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia
Am evidentiat in articol faptul ca hotararea este contrara legii, ca poate fi atacata in justitie dar si faptul ca pana la obtinerea hotararii instantei, hotararea adunarii generale se aplica asa cum a fost luata.
Presupun ca nu ati participat la adunarea generala si la luarea acestei hotarari. Era mai usor sa va exprimati punctul de vedere in adunarea generala si acum ati fi avut un procent de penalizare stabilit in limite legale.
Poate mai simplu este sa nu aveti restante penalizabile. Adica un sistem de penalizari acorda proprietarului un termen de plata in doua trepte, primul de maxim 20 de zile si al doilea de 30 de zile. Un sistem de penalizari poate tine cont de fondul de rulment, poate penaliza numai unele debite (de exemplu numai cotele de intretinere) sau mai multe debite (reparatii, fonduri...). La dumneavoastra ce prevede sistemul de penalizari stabilit de comitet?
Totusi, cu titlu informativ, ne puteti spune ce restante, de cat timp le aveti si cat sunt penalizarile calculate si afisate?