avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evaluari phihologice angajati permanenti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evaluari phihologice angajati permanenti

Buna ziua,
La societatea unde lucrez seful nostru a hotarat sa ne faca niste evaluari psihologice..apeland in acest fel la o firma specializata.Prima data ne-au obligat aproape sa completam un mic test trimis pe mail acum vin sa se intalneasca cu fiecare angajat.Nu stim clar pentru ce...nu ne spun..stim doar ca este obligatoriu.
Nelamurirea mea ar fi legata de acest "obligatoriu".Stiu ca se face la interviu de angajare o evaluare..sau ceva de gen insa acum este ok legal sa ne faca evaluari psihologice.Stiu ca suntem niste simpli amgajati dar nu avem si noi niste drepturi...au voie sa ne analizeze asa ca pe niste cobai cand vor ei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oprea Vasilica Florinel PFA , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:40, 22 August 2013
Pentru unele categorii de salariati, evaluarea psihologică este obligatorie.
Examinare psihologică periodică a personalului se efectueaza in scopul de a cunoaște modul în care abilitățile și aptitudinile evaluate la angajare evoluează din punct de vedere al intereselor angajatului, oferind un bun indicator asupra calității muncii a acestuia.
Conform H.G. Nr. 355 din 11 aprilie 2007 cu modificările şi completările ulterioare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor, examenul psihologic se efectuează la indicaţia medicului specialist de medicina muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examinare psihologica salariati Radu Aura Radu Aura Este legal ca un angajator sa decida examinarea psihologica, periodica, in mod obligatoriu, a tuturor angajatilor? Mentionez ca examinarea psihologica este ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara, control psihiatric marymary marymary La sedinta la care sunt convocata pentru cercetare disciplinara, in loc la a se da curs dezbaterilor, se comunica mie si comisiei planificarea mea pentru ... (vezi toată discuția)
Care sunt analizele obligatorii pentru angajatii de la relatii cu publicul dintr-o biblioteca publica? ramiha ramiha Ce analize medicale sunt obligatorii pentru angajatii de la relatii cu publicul dintr-o biblioteca publica? Este legal ca firma de medicina muncii cu care ... (vezi toată discuția)