Buna seara!As ruga frumos pe cineva sa ma ajute cu un sfat.Am absolvit in 2008 Facultatea de asistenta medicala-specializarea medicina generala,am trecut printr-un examen de licenta(scris si prezentare lucrare de licenta)dupa care a trebuit sa ne inscriem(suntem mai multi colegi) in anul 4 care ar trebui sa fie de specializare-completare.Deocamdata am primit o adeverinta in care scrie ca am absolvit Facultatea de asistenta medicala specializarea asistent medical diplomat.De la scoala ni s-a spus ca nu ar mai trebui sa facem anul 4 insa la spital nu ni s-a marit salariul ca si cum am fi terminat studii superioare si ni s-a spus ca e SSD drept urmare nu ni se va mari(decat cu mai putin de 1 % din vechiul salar).Ar putea cineva sa ma lamureasca daca intr-adevar este SSD si nu avem dreptul la marirea ptr studii superioare ?Va multumesc !
Daca ar fi bunavointa la nivelul conducerii unitatii sanitare ar putea solicita transformarea postului de as.medical rad.(probabil si principal) in asistent med.rad.cu SSD , luandu-va in considerare specializarea in radiologie . Mentionaz ca in serviciile de radiologie pot fuinctiona si asistenti generalisti care au parcurs o specializare in radiologie. De retinut insa ca nu este o obligatie a unitatii , se poate realiza doar printr-un act de vointa al ambelor parti . Se poate spune ca unitatea are nevoie de as,med.cu PL si nu cu SSD . Aceeasi problema o sa o intampinati si dupa ce absolviti facultatea, mai ales daca este in spiritul OUG 144/2008 .
SSD=studii superioare de scurta durata (in urma absolvirii FMAM de 3 ani).Dupa terminarea celui de-al IV-lea an de studii o sa aveti incadrarea de asistent S( adica asistent medical cu studii superioare de lunga durata.
Mi-am permis sa intervin pt. ca sunt in aceeasi situatie ca dvs.
Va urez succes!