avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Presciptie drept executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Presciptie drept executare silita

V-as ruga sa imi mentionati mai exact data de la care incepe sa curga presciptia dreptului de a cere executare silita.Stiu ca acesta este de 3 ani,dar incepand de cand?
Intr-un litigiu avut cu EFG Retail Services,prima instiintare am avut-o pe data de 22 apr.2010 iar de la Departamentul de Recuperare Credite in data de 25 mai 2010.Dupa numeroase dscutii cu fima dar si cu multe firme de recuperare si dovezi ale platilor mele,de la sfarsitul anului 2012 nu am mai primit nimic. Judecatoria sect.3,Biroul de Executare Silita a dispus incuvintarea executarii mele silite in sedinta din 3.06.2013, pe care am primit-o astazi,21 aug.2013 de la Birou Executor Judecatoresc Timnea Vicentiu Pascal.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:44, 22 August 2013
In practica judiciara s-a decis ca. momentul de la care începe sa curga termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita a unui titlu executoriu reprezentat de o hotarâre judecatoreasca este acela al ramânerii definitive a acesteia.
5 iunie 2016.

3 ani de la :
- data incetarii contractului;
- ultima plata;
- data decralarii scadentei anticipate;
- scadenta ultimei rate;
- efectuarea ultimului act de executare;

etc.

In functie de speta concreta, data de inceput poate fi oricare din variantele de mai sus, sau altele. Doar cine vede dosarul va poate spune exact.
Daca ati facut vreo plata voluntara sau ati semnat un angajament de plata, acestea intrerup termenul de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare la contestatia la executare DanaGeorgescu DanaGeorgescu Am facut o contestatie la executare silita, aratand cu acte doveditoare ca presupusa mea datorie s-a prescris din martie 2013.SC EFG Retail Services a formulat ... (vezi toată discuția)
Credit banca,prescrieri razvangabriel razvangabriel buna ziua ma numesc razvan si am un credit la o banca pentru nevoi personale pe o perioada de 10 ani ultima rata achitata catre banca a fost 25.03.2010 ... (vezi toată discuția)
Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)