avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Raspuns la intampinare la contestatia la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Raspuns la intampinare la contestatia la executare

Am facut o contestatie la executare silita, aratand cu acte doveditoare ca presupusa mea datorie s-a prescris din martie 2013.SC EFG Retail Services a formulat intampinare la cererea mea in care prezinta o cerere catre Biroul Executorului Judecatoresc din februrie 2013,cerere ce nu mi-a fost transmisa si mie cu confirmare de primire si care cred ca este una antedatata.Biroul Judecatoresc a inaintat cererea catre instanta la data de 13.05.2013. In raspunsul meu la intampinare sa ma axez numai pe acest aspect sau sa evidentiez si neregulile in calculul dobanzilor si alte aspecte din contractul meu cu societatea.Cred ca trebuie sa mentionez ca este vorba de un credir "Cu buletinul" pt.achizitionarea unui calculator in 2005 pe care,pana cand am sistat plata in 2010, l-am platit de vreo trei ori.Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: rodica.s , utilizator 21:03, 2 Noiembrie 2016
În cadrul contestaţiei la executare vă puteţi îndrepta împotriva titlului executoriu însuşi dacă este vorba despre un contract de credit. O spune vechiul cod de procedură, aplicabil în cazul dumneavoastră dacă executarea silită a început înainte de intrarea în vigoare a noului cod, respectiv dacă acel act pe care îl contestaţi a fost înregistrat înainte de această dată. O spune şi noul cod, de altfel.

Dacă suspectaţi că acel act despre care vorbiţi este antedatat, puteţi face o plîngere pentru fals intelectual, distinctă de contestaţia la executare. Deşi, eu cred că vă înşelaţi. Nu văd de ce ar risca un executor săvîrşirea unui fals, mai ales că, în speţa concretă, mă îndoiesc că ar fi putut să fie cointeresat avînd în vedere suma de recuperat.
Contestati atat formele de executare (contestatie propriu-zisa), dar si titlul executoriu reprezentat de contract de credit (contestatie la titlu).

Cererea depusa la executor intrerupe termenul de prescriptie, indiferent de data la care executorul s-a adresat instantei.
Buna seara! Aveti cumva vreun model de raspuns la intampinare? Am si eu aceeasi problema si avocatilor trebuie sa le dai f multi bani pentru 3-4 rânduri scrise. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita Andrei1313 Andrei1313 buna ziua, am pe 20 mai 2014 adica maine, teremen intr-un proces in care am facut contestatie executare silita pe care au pus-0 in aplicare \'\'efg retail ... (vezi toată discuția)
Contestatie la titlu executoriu-amenda contraventionala raduiulian92 raduiulian92 Ma poate indruma cineva cum pot redacta o contestatie la un titlu executoriu emis pe baza unui proces verbal de constatare a unei contraventii? (vezi toată discuția)
contestatie judecatorie cristiclaudiu cristiclaudiu In data de 15.02.2013,am trimis prin posta catre judecatorie,o contestatie la un titlu executoriu,in contestatie,am specificat ca sumele nu sunt cele ... (vezi toată discuția)