avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evaluare psihologica minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evaluare psihologica minor

In ce conditii pot cere evaluarea psihologica a unui copil ,dar a tatalui sau?
mentionez ca sunt mama copilului iar tatal sau nu doreste sa-mi aduca copilul la domiciliul meu in urma hotararii judecatoresti avand custodie comuna ,dar cu domiciliul minorului la mine.
Cel mai recent răspuns: coraz , utilizator 21:47, 24 August 2013
Interesul unui program de vizitare e al tatalui, nu al dvs. Luati copilul inapoi si notificati-l pe tata ca de acum incolo isi poate vedea copilul doar la domiciliul dvs dat fiind faptul ca nu l-a inapoiat conform intelegerii. Mergeti cu un executor, puteti merge initial si fara executor, insotita de o prietena. Daca nu va da copilul, sunati la politie prin 112 (apelul se inregistreaza). Apoi mergeti si cu executorul. Dupa ce luati copilul acasa il chemati doar la domiciliu dvs. Nu-i convine...sa va dea in judecata. Vorbiti cu copilul, vedeti ce s-a intamplat si cam ce parere are el. Mergeti, daca considerati, cu copilul si la un psihog, sa intelegeti ce s-a intamplat si eventual sa avet un raport despre situatia copilului.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
proastasatului, utilizator
Din experienta practica pot sa va spun ca nici un psiholog nu va accepta evaluarea minorului fara consimtamantul tatalui. Din cauza "minunatei custodii commune". Psihologii privati va vor trimite la DGASPC, iar acolo vor ridica din umeri si va vor spune ca actioneaza doar la cererea instantelor. E pierdere de timp.
Asa ca faceti cum v-au invatat si cei de mai sus, deschideti actiune in instanta, cereti stabilirea domiciliului la dvs si program de vizita pentru tata.
Insa.. nu stiu cum va veti recupera copilul pana atunci; punerea in executare dureaza si ea si mai si costa.
Cred ca singura solutie rapida este cea indicata si de "proasta satului" - mergeti la domiciliul tatalui si cereti copilul. Daca nu vi-l da, cereti ajutorul politiei la 112 - aveti grija sa aveti o copie a hotararii la dvs. Aveti grija sa se faca process verbal. Daca insa copilul cumva nu vrea la dvs, nu stiu ce sanse aveti, politia nu il va ridica cu forta.
Va tin pumnii sa va recuperati copilul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul imi fura copiii, ce sa fac? elena0111 elena0111 Am divortat de sot dupa aproape 5 ani.In timpul casatorie in urma caruia a rezultat 2 copii unul de 3si respectiv 4ani si 10 luni,divortul nu sa finalizat inca ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Somatie cu executare silita minor - ce fac? coraz coraz Situatie: - minor de 4 ani care refuza sa plece cu tatal la programul de vizita bilunar (din motive standard: neglijenta, denigrare, certuri, amenintari, ... (vezi toată discuția)