avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intrebare din domeniul contabilitatii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intrebare din domeniul contabilitatii

Buna ziua,

Sunt oarecum noua in domeniu prin urmare va rog sa ma scuzati daca intrebarea mea vi se pare copilareasca dar vreau sa fac totul ca la carte.

Am urmatoarea problema : Sunt 2 firme care impart acelasi sediu. Elementele ce tin de mobilat+rechizite au fost achizitionate de o firma din cele doua. Acum administratorul mi a spus ca fac o factura de o suma x pentru totalitatea lucrurilor achizitionate - mobilier, papetarie etc .

Intrebarea : la subiectul facturii pot scrie prestari servicii?Trebuie sa existe un contract tinand cont ca nu se va mai emite o factura de acest gen?

SAU singura solutie este sa refacturez pe baza facturilor de achizitie a mobilei / rechizitelor etc ?

Multumesc anticipat.

Cu deosebit respect,
Ale. M.
Cel mai recent răspuns: ALEANDRA , utilizator 15:08, 2 Septembrie 2013
Nu puteti factura prestari servicii pentru ca nu le efectuati.Facturati exact produsele pe care le livrati.
Faceti asa cum v-a spus colega@simonaoprica.In felul acesta va eliberati si contabilitatea de consumabile/obiectele de inventar/mijloacele fixe achizitionate de dvs si instrainate celeilalte firme.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate primara alina240 alina240 Buna ziua Detin o mica firma de prestari servicii. Deocamdata nu am stoc de marfa sau materiale am doar cateva obiecte de inventar si un mijloc fix ( ... (vezi toată discuția)
Intermediere comert cu ridicata mobila roxanag roxanag Firma din Romania intermediaza comert cu ridicata mobilier profesional ,pentru o firma din Germania. Mai exact clientii din Romania acceseaza un site ,comanda ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dau in judecata o firma liviaioana liviaioana Buna ziua, in urma cu 2 luni am achizitionat o mobila de dormitor facuta pe comanda. cu toate ca termenul de executie pe care firma l-a specificat era de 30 ... (vezi toată discuția)