avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Suma uriasa de bani data imprumut unui ¨prieten¨
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Suma uriasa de bani data imprumut unui ¨prieten¨

Au trecut 3 ani de zile de cand am dat imprumut unui foarte bun prieten suma de 20.000 euro.Acest om avea fel si fel de firme, afaceri etc. crezand ca voi face si eu bani pe langa el, l am imprumutat in schimbul unei chirii la acea suma de bani, cat timp sunt la el si se foloseste de ei. Timpul a trecut si refuza cu nerusinare de fiecare data sa imi dea bani, sustine ca afacerile lui sunt la pamant si nu are ce sa faca decat daca as avea rabdare. Nu am nimic doveditor pot doar sa il: inregistrez video, audio, am un prieten comun care stie foarte bine ce sa intamplat dar nu este martor in vreun act. Exista vreo solutie ?
Cel mai recent răspuns: sebi777 , utilizator 21:46, 23 August 2013
Atentie sporita pentru ca dupa 3 ani intervine termenul general de prescriptie
Incercati sa obtineti un inscris din partea beneficiarului imprumutului
Notificati persoana cu obligatia restituirii imprumutului
Daca amiabil nu solutionati,ramane varianta prin instanta-daca nu a intervenit termenul de prescriptie
Termenul de 3 ani este trecut.... sa inteleg ca nu ar fi o solutie inregistrarea video, sau o alta solutie
Dar daca el recunoste tot ce sa intamplat mai putin termenul inapoierii, eu as putea sa astept pana el nu mai exista. Este adevarata si treaba asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut dat unei rude Ana_dana Ana_dana Buna ziua, Acum 2 ani de zile am imprumutat o ruda apropiata cu promisiunea ca voi primi banii inapoi in 2 luni. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci si ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati Vladmih Vladmih Buna ziua, Am împrumutat o suma de bani unei persoane cu care am avut o relație. Lucrurile nu am mers, am decis sa ne despărțim, iar acum nu mai reușesc ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati dikutzz007 dikutzz007 buna seara, solicit o indrumare din partea dumneavoastra,am imprumutat pe un amic cu 200 de euro,trebuia sa ii inapoieze dupa 2 luni,in aprilie se fac 2 ... (vezi toată discuția)