avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Rezervare denumire ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Rezervare denumire ONG

Buna seara! Doresc sa schimb denumirea asociatiei din asociatie municipala X Y in asociatie club municipal X Y. Pt rezervarea de denumire trimit cererea tipizata de pe site-ul Ministerului de Justitie. Nelamurirea mea este urmatoarea: Pot trimite mai multe cereri simultan (in acelasi plic), achitate cu aceeasi chitanta. Ei din cele 5 cereri ale mele de unde vor sti, ce prefer eu, in caz de acestea sunt disponibile?
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 16:26, 27 August 2013
Taxa pt rezervarea denumirii a fost majorata de la 5 la 36 ron.Ref la intrebarea dvs indicat ar fi sa intrebati prin tel pt a lamuri situatia,puteti trece pe acelasi formular 2-3 denumiri pt a fi verificate.
MJ nu trebuie sa stie ce varianta preferati Dvs. in caz ca mai multe din cele solicitate sunt disponibile - ei va trimit dovada de disponibilitate pentru fiecare denumire care ati solicitat sa fie verificata si implicit rezervata si ati achita taxa de 36 lei / denumire, si apoi va decideti pe care vreti sa o utilizati, cand adoptati actele constitutive ale ONG-ului... Daca merge sa platiti cu aceeasi chitanta mai multe taxe, sau din motive practice vrea MJ sa aiba la fiecere cerere chitanta capsata / atasata distinct, eu nu stiu, ca de fiecare data am trimis cerere si chitanta distincta pentru fiecare denumire ceruta la verificare si rezervare, chiar daca le-am pus in acelasi plic.... trebuie intrebat la ei...
Se poate plati printr-o chitanta mai multe taxe.
In cererea de rezervare a denumirii propuneti mai multe variante. In practica MJ daca prima nu este disponibila, o sa o rezerve pe a doua.
Pentru a fi si mai expliciti faceti o cerere in acest sens cu alte 2-3 variante si o atasati cererii si se va rezolva mai mult ca sigur.

Dar in masura in care dvs doar doriti sa adaugati o particula la denumirea pe care o aveti deja, atunci in mod normal daca solicitarea vine din partea organizatiei, ar trebui sa vi se acorde denumirea pentru ca nu a mai putut fi rezervata de alta persoana. Daca veti formula cererea in nume propriu este posibil sa vi se respinga pentru a denumiea este deja utilizata de organizatia dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare rezervare denumire roxanatucudean roxanatucudean am primit rezervarea denumirii, de la serviciul de comunicare si rel. publice al min. justiei, insa e gresita. se poate face o rectificare? care este procedura? (vezi toată discuția)
Cerere de rezervare a denumirii karesz888 karesz888 Bună! Am trimis și eu o cerere de rezervare a denumirii pentru o asociatie. Am primit răspuns din partea MJ cum că denumirea este doar în engleză și ... (vezi toată discuția)
Denumire ong-uri ARKzad ARKzad Pentru obtinerea rezervarii denumirii in cererea respectiva pot fi trecute mai multe propuneri de denumiri?.IN denumire trebuie trecut obligator la inceput ... (vezi toată discuția)