avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cosmeticiana, pot angaja?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cosmeticiana, pot angaja?

Buna ziua,

Am o rugaminte sa ma ajutati in urmatoarea problema: este vorba despre un pfa-cosmeticiana, in curand intentioneaza sa inchirieze un spatiu unde vrea sa si angajeze personal.1
1) Ai voie ca pfa sa angajezi personal?
2) trebuie depusa declaratia 112 exact ca la srl?
Cel mai recent răspuns: invatacel , utilizator 12:48, 25 August 2013
1. Da. Are dreptul sa faca angajari. Va trebui sa inregistreze CIM in programul Revisal, anterior inceperii activitatii.

Conf art 17 alin 1 OUG 44/2008 un PFA îşi poate desfăşura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, în calitate de angajator, terţe persoane cu contract individual de muncă, încheiat în condiţiile legii.

2. Da. Va trebui sa intocmeasca state de plata, D112, pontaje.
Va multumesc foarte mult. In prezent . acest pfa nu are o casa de marcat, are facturier si chitantier, presupun ca o sa trebuiasca sa isi achizitioneze o casa de marcat, nu-i asa?
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc mult pt ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate in partida simpla oana_zip33 oana_zip33 Buna ziua, Am o casa de vacanta pe care o inchiriez de cateva ori pe an unor terte persoane. Am completat formularul 220 pentru un venit estimat si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pfa: bon fiscal sau factura? AndreiAndreea AndreiAndreea Buna ziua! Sunt PFA, cod principal de activitate 7810 ”Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca”, mai exact consultanta, recrutare si ... (vezi toată discuția)
Pfa taxi poate angaja? banu20 banu20 Buna ziua, as dori sa intreb daca PFA cu autorizatie pentru taximetrie poate face angajari. Conform OUG 46/2011 publicata in M. OF 350/2011 eu am inteles ca ... (vezi toată discuția)