avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA-inregistrarea cheltuelilor
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA-inregistrarea cheltuelilor

Am deschis un PFA in domeniul de consultant de credite,adică am un contract de colaborare cu IFN (banca) unde eu câștig un comision din contractele de credite ,când primesc banii de la aceștia din comisionul câștigat eu fac factura de mana,acum m-am hotărât să mai introduc 2 coduri CAEN pentru a instala aplicații software,sisteme de operare către clienți ,precizez ca dețin atestat în domeniu ,întrebările mele sunt următoarele:
1.Pot să emit doar chitanțe de mână sau sunt obligat să am casă de marcat
2.Pot avea chitanțier pentru prima activitate și pentru a-2-a activitate chitanțier sau casa de marcat în funcție de răspunsul dumneavoastră
3.Trebuie să am aceleași serii de facturare sau pot pune altă serie
Precizez ca activitatea nu o desfășor la sediul social,o desfășor pe teren
Vă multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:36, 29 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă lucrați numai cu persoane juridice, nu va trebuie casa de marcat.
Dacă veți avea și clienți persoane fizice, veti achizitiona casa de marcat si o veți folosi permanent, fara chitantier la persoane fizice și juridice.
Seria și numărul la facturi se face de la începutul activitatii pfa-ului, an după an, un singur facturier pentru toate activitățile.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitantier pt psiholog clinician si facturier? danielavasile danielavasile Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu informatii despre ce am de facut pt a lucra corect ca psiholog clinician. Am toate actele ok pe cabinet individual, totul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate in partida simpla oana_zip33 oana_zip33 Buna ziua, Am o casa de vacanta pe care o inchiriez de cateva ori pe an unor terte persoane. Am completat formularul 220 pentru un venit estimat si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie casa de marcat ptr traduceri la un srl? CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 Lucrez si cu persoane fizice si juridice, imi trebuie si mie casa de marcat, am facturier si chitantier, nu sunt suficiente? multumesc (vezi toată discuția)