avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Chitantier pt psiholog clinician si facturier?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Chitantier pt psiholog clinician si facturier?

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu informatii despre ce am de facut pt a lucra corect ca psiholog clinician. Am toate actele ok pe cabinet individual, totul declarat la ANAF. Doar ca acum nu stiu cum este cu chitantierul. Mi s-a spus de la administratia financiara doar sa fac un chitantier personalizat. Dupa ce il fac, trebuie sa il inregistrez undeva? Daca da, unde? Imi trebuie si facturier?? Daca da, de care si ce fac cu el? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
danielavasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: anctiu , utilizator 23:37, 2 Decembrie 2015
Buna ziua,
Chitantierul il puteti personaliza la o tipografie. Nu trebuie sa-l inregistrati. Alegeti o serie si numar de la... pana la.... ( de ex seria CAB nr. 00001-00050. La fel si cu facturierul. Facturati doar daca vi se cere. In rest emiteti chitanta. Succes!
Multumesc!!
Sunt psiholog / activez in cabinet individual de psihologie propriu. Lucrez cu casa de marcat chiar daca am inteles ca (conform legislatiei) nu am aceasta obligativitate. Vreau sa imi spuneti daca credeti ca e o greseala / ilegalitate sa lucrez cu casa de marcat sau daca e pur si simplu o optiune ok (pe mine ma ajuta in sensul ca nu trebuie sa tot scriu chitante si in sensul ca nu apar numele persoanelor fizice cu care lucrez). Folosesc chitantierul si facturierul doar in caz de colaborare cu alte firme/institutii.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
anctiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturier mironR mironR Buna ziua, am deschis recent un SRL - microintreprindere si trebuie sa achizitionez facturier si chitantier. Va rog sa ma ajutati cu modelul necesar( ... (vezi toată discuția)
Chitantiere obligatorii pentru asociatiile de proprietari liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Sunt administrator/ contabil/casier la o asociatie de proprietari. Chitantele emise trebuie sa cuprinda in mod ... (vezi toată discuția)
Pentru intreprinderi individuale, ce fel de facturi trebuie? sau chitante? mai trebuie si alteceva sau numai astea doua? szabifiu szabifiu Ok eu am o intreprindere individuala, ce fel de factura imi trebuie si de fel de chitanta? mai trebuie si altceva sau numai astea 3? adica factura, chitanta, ... (vezi toată discuția)