avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA: bon fiscal sau factura?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA: bon fiscal sau factura?

Buna ziua!
Sunt PFA, cod principal de activitate 7810 ”Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca”, mai exact consultanta, recrutare si selectie personal. Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza in momentul in care am un contract cu o persoana fizica, PFA sau SRL. Am nevoie de facturier, casa de marcat? Trebuie sa le inregistrez pe la vreo institutie a statului? Mai trebuie sa mai cunosc si alte informatii?
Cel mai recent răspuns: AndreiAndreea , utilizator 13:23, 20 Ianuarie 2015
Aveti nevoie de facturier si chitantier, nu trebuie sa le inregistrati la institutiile statului.
Da, mai trebuie sa cunoasteti multe, ar trebui sa consultati un specialist.
Daca prestarea este catre o persoana fizica atunci nu este nevoie de casa de marcat? Este vreo exceptie in acest sens?
Da, se poate interpreta ca nu se incadreaza la servicii directe, aceste servicii fiind defapt intermedieri, am avut situatia asta si acesta a fost un raspunsul pe care l-am primit oficial.
Dar, fiindca exista loc de intrepretari recomand utilizatorului sa se intereseze si la administratia fiscala de care apartine.
Daca are contractul cu persoana fizica asta nu inseamna ca presteaza un serviciu direct catre populatie?

Eu asa il vad.
Va multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi trebuie casa de marcat ptr traduceri la un srl? CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 Lucrez si cu persoane fizice si juridice, imi trebuie si mie casa de marcat, am facturier si chitantier, nu sunt suficiente? multumesc (vezi toată discuția)
Casa de marcat e obligatorie pentru o intreprindere individuala? cela_relly cela_relly Am Intrep. Individuala cu norma venit incepand cu 01 martie 2011 si as vrea sa stiu daca e nevoie de casa de marcat sau pot folosi chitantier si facturier. Va ... (vezi toată discuția)
Pfa-inregistrarea cheltuelilor crtmihai98 crtmihai98 Am deschis un PFA in domeniul de consultant de credite,adică am un contract de colaborare cu IFN (banca) unde eu câștig un comision din contractele de ... (vezi toată discuția)