avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii la bloc

de cativa ani in incinta blocurilor in care eu locuiesc a fost construit un magazin, in decursul timpului avea contact cu o firma de paza. de cateva luni patronul magazinului spune ca nu mai are bani sa plateasca firma de paza si a adus in curtea magazinului vreo 10 caini.ziua ii tine inchisi intr-o cusca iar noaptea le da drumul cainilor din cusca si latra toata noaptea pe toata lumea care trece pe langa gardul magazinului.acesti caini fac un zgomot ingrozitor noaptea de nu ne putem odinhi.am incercat sa vorbim cu patronul magazinului la care ne raspunde ca el are acte de proprietate acolo si cainii sunt pe proprietatea personala.ne motiveaza ca daca am sta la curte si am avea vecini cu caini ca ai lui atunci ce am face.ce este de facut in aceasta situatie?unde ar trebui sa ne adresam sa scapam de zgomotul ingrozitor facut de acei caini. multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 22:45, 22 August 2013
Pe de o parte patronul are dreptate ,deoarece rolul cainilor este sa pazeasca proprietatea si spatiul
Eventual puteti sesiza politia sa verifice daca nu exista incalcari ale disp L nr 61/1991 republicata
janinasalvastru a scris:
ce este de facut in aceasta situatie?

Sesizati politia. Patronul este obligat de lege sa asigure paza cu firma specializata sau paza proprie, nu cu caini. Daca politia constata ca patronul nu are paza, acesta este pasibil de amenda.

janinasalvastru a scris:

vreo 10 caini.

+/- 10 caini e prea mult.
De fapt nu stiu cat de mare e firma sau teritoriul firmei,totusi v-as sugera sa aveti convorbire pasnica cu acest proprietar,puteti sa il rugati ca sa pastreze 2-3 caini pe care ii considera mai buni,nu neaparat 10 caini. Asa poate nu va mai fi nevoie sa fie o orchestra de caini.

Daca nu vrea sa inteleaga acest lucru,faceti ce v-a spus si @trandafir2......firma trebuie sa angajeze paznici.

Oricum nu stiu cati paznici avea aceasta firma de nu mai are posibilitate sa plateasca paznici,dar totusi 1 paznic si 2 caini e suficient.

Patronul v-a pus o intrebare: ca daca ati sta la curte si ati avea vecini cu caini ca ai lui atunci ce ati face?
Sa va arate el o curte unde sunt 10 caini !!!
Puteti sa-i puneti dvs alta intrebare si anume: Daca ar latra 10 caini la fereastra unde doarme el,ce ar face acesta? Daca locuinta patronului se afla langa o curte unde latra 10 caini si nu ar putea dormi,cum ar proceda el?

Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
Tarzan2012, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie janinasalvastru janinasalvastru de cativa ani in incinta blocurilor in care eu locuiesc a fost construit un magazin, in decursul timpului avea contact cu o firma de paza. de cateva luni ... (vezi toată discuția)
Latrat de caine deranjant petrax petrax Buna ziua! deoarece am mai vazut niste intrebari referitoare la latratul cainilor care deranjeaza, as vrea sa va pun si eu o intrebare: daca pot fi amendata ... (vezi toată discuția)
Pot rămâne fără căței din cauza reclamațiilor vecinei? ContSters447948 ContSters447948 Buna seara! Am si eu o intrebare. Am 3 căței pe care ii tin legati in spatele curtii(mentionez ca in fata casei nu am spatiu, doar vre-o 2 m si jumatate), ... (vezi toată discuția)