SUNTEM IN URMATOARE SITUATIE: socrul meu a decedat acu m 12 ani, nu s-a facut taxa de succesiune .In acest caz soacra mea a beneficiat de toate drepturile cuvenite .Familia este compusa din 2 fete si 1 baiat care au hotarat ca succesiunea sa fie facuta dupa decesul mamei lor. Soacra mea doreste sa lase mostenire casa in care locuieste fiului ca vezi doamne asa se obisnuieste in zona respectiva.Cele 2fete si baiatul locuiesc in oras de pest 30 de ani mergand in vizita la casa parinteasca de 4-5 ori pe an. Doresc sa stiu eu ca ginere am un cuvant de spus intrucat sotia si sora ei sunt deacord cu hotararea mamei lor.
Din punct de vedere legal, ca ginere, nu aveti niciun cuvant de spus!
Este mostenirea sotiei, este dreptul ei, intotdeauna ceea ce va mosteni, va fi bun propriu si nu va fi bun comun.
Poate, daca vreti, din punct de vedere moral, aveti dreptul sa discutati cu sotia si sa ii aratati care este situatia.
Si mai bine ar fi, daca s-ar duce la un avocat care sa-i explice pe larg, avantajele si dezavantajele renuntarii la mostenire.
Oricum, soacra, chiar daca face testament in favoarea fiului, pe cele 2 fete nu le poate inlatura total de la mostenire, deoarece opereaza mostenirea legala.
Succesiune
GABYBABY
Buna Seara! fiti amabil stie cineva: dupa X DECEDAT (cu sotie predecedata) vin 2 fete G. si M.(decedata inaintea lui X).....sotul lui M. VINE LA SUCCESIUNEA ... (vezi toată discuția)