avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salarii, semnaturi false pe state de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salarii, semnaturi false pe state de plata

Buna ziua, am facut o reclamatie la ITM pentru neplata a 10 salarii de catre un fost angajator. In urma controlului celor de la ITM a rezultat ca societatea comerciala care am reclamato ar fi facut dovada platii salariilor mele, adica au falsificat semnatura mea pe state de plata. Care ar fi cea mai buna solutie pentru a-mi recupera salariile pe care nu le-am primit?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 23 August 2013
Singura modalitate este actunea in instanta , deoarece banuiesc ca nu aveti cum sa obtineti copii de pe statele de plata.

Prin cererea de chemare in judecata solicitati instantei sa oblige pe angajator la plata salariilor restante.
Acesta va fi obligat sa dovedeasca ca v-a platit salariile solicitate fie prin prezentarea statelor de plata , fie prin prezentarea ordinelor de plata si a extraselor de cont daca plata s-a facut pe card.

Daca se prezinta state de plata verificati daca este semnatura dvs , iar daca nu este solicitati inscrerea in fals a acestora deoarece semnatura nu va apartine.

De asemenea, puteti depune o plangere penala impotriva angajatorului pentru falsificarea semnaturii. Daca aveti raspunsul ITM-ului, il puteti atasa in copie la plangerea dvs.
Da, am raspunsul ITM-ului si exact cum ati spus ITM-ul nu imi arata acele state de plata semnate de altcineva decat doar daca actionez aceasta societate in instanta. ITM-ul mi-a spus ca nu e de datoria lor sa verifice daca semnatura imi apartine sau nu, acel angajator a semnat pentru mine si a prezentat state de plata semnate celor de ITM fara ca eu sa le semnez.
Este corecta abordarea ITM-ului .

Atentie insa ca incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai depun state de plata spre vizare la ITM, astfel incat ITM-ul nu poate arata nici instantei de judecata ceva ce nu detine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca ioan-s ioan-s Buna seara.Am nevoie de cateva sfaturi.La 1 sept. s-a inchis magazinul unde lucram.Pana la 30 sept.salariile pe luna august nu le-am primit si nici celelalte ... (vezi toată discuția)
Demisie+neplata salariului marius zaha marius zaha nu stiu ce sa fac la data de 26.04 2011 am depus dedemisia la firma care am lucram datorita faptului ca nu mi sa platit salariul din luana februarie am lucrat ... (vezi toată discuția)
Salar si state de plata windwolf35 windwolf35 inainte sa dau in judecata firma la care am lucrat am facut un memoriu la itm in care am cerut copii dupa statele de plata depuse de firma.am primit si nu erau ... (vezi toată discuția)