avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Acordare tichete de masa la mai multi angajatori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Acordare tichete de masa la mai multi angajatori

Buna ziua,

Este legal ca un salariat care are doua contracte de munca , unul cu timp normal de lucru, celalalt cu timp partial,la angajatori diferiti, sa primeasca tichete de masa de la ambii angajatori?

Cate tichete de masa se acorda pentru contractul cu timp partial (exemplu, 4 ore/zi) ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:35, 23 August 2013
Raspunsul il gasiti in Norma din 14.01.1999 - de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă:
Art. 35. - În cazul cumulului de funcţii, tichetele de masă pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariaţii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii.
In mod normal salariatul trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa unde are functia de baza si acolo va primi tichete.
In societatea la care lucrez am acordat acelasi numar de tichete salariatilor, indiferent de numarul de ore lucrate.
Nu este corect sa primeasca de la mbii angajatori.
Art. 35 din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 5 din 14 ianuarie 1999 prevede :
"In cazul cumulului de funcţii, tichetele de masă pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariaţii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa gabihob gabihob In situatia in care o persoana este angajata cu contract de munca partial de 4 ore pe zi la o firma care acorda tichete de masa are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa anonim anonim Daca am 2 contracte de munca dintre care unul cu timp partial, beneficiez de tichete de masa in baza acestui contract, binenteles prroportional cu timpul ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa harpa ion harpa ion am un contract de part-taime cu o societate de 20 de ore pe saptamana ,am dreptul la bonuri de masa? mentionez ca unde lucrez cu norma intreaga nu se dau ... (vezi toată discuția)