avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CEC- lipsa disponibilitati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CEC- lipsa disponibilitati

Am dat unui furnizor ca si garantie un CEC format vechi cu suma de 20 000 ron, eu aveam o datorie la furnizorul respectiv de 4200 ron. a intordus fila cec in banca si a completat el data emiterii cu o data din luna curenta, chiar daca era fila cec format vechi - am inteles nu se mai emit dupa data de 8 dec. 2008 -. In al doilea rand banca nu m-a anuntat cand a sosit fila cec ci doar ca m-a introdus in CIP cu incidente majore.Cat timp am la dispozitie sa le platesc fara sa se intample lucruri mai grave, si daca e normal cum a procedat furnizorul chiar daca era suma mai mica decat cea inscrisa pe CEC. Mentionez ca firma are active .
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 23:49, 20 Martie 2009
Buna ziua,

daca aveti bani in cont nu veti puteaopri incasarea acestora de catre cel caruia ati elibert CEC-ul.
daca nu sunt bani in cont atunci pe baza CEC-ului refuzat se va incerca executarea silita a firmei dvs.
Cu aceasta ocazie veti formula o contestatie la executare in cadrul careia veti dovedi ca valoarea debitului este mai mica decat suma inscrisa pe CEC.

Av Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec completata cu suma de 20.000 ron ca si garantie. dpasztor dpasztor Unul dintre furnizori mi-a pretins o fila cel garantie pe care am trecut suma de 20000 ron . In momentul de fata societatea mea are o datorie de 4200 ron, ... (vezi toată discuția)
Nup la file cec refuzate la plata Cent Cent In ce conditii se da NUP pentru CEC fara acoperire? Daca e fila CEC garantie difera regimul? (vezi toată discuția)
Cec vechi , factura lipsa alin1976 alin1976 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema.In cursul anului 2008 am achizitionat de la o societate marfa in valoarea de x ... (vezi toată discuția)