avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Despre expertul tehnic - verificare
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Despre expertul tehnic - verificare

in cadrul unui proces, se solicita de catre parte, efectuarea unei expertize tehnice a unui imobil. Pana aici totul corect , doar ca expertul numit de instanta nu reusesc sa-l identific in nici o asociatie profesional, sau corpul expertilor tehnici ,anevar, nimic , apare ca expert doar pe tabelul MJ. Daca ma lamureste cineva poate sa faca expertiza?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:02, 11 Septembrie 2013
In vederea efectuarii unei expertize tehnice judiciare instantele numesc experti judiciari atestati de catre Ministerul Justitiei si care apar in tabloul expertilor expertilor judiciari, iar evidenta expertilor judiciari este tinuta de catre Biroul central pentru expertize judiciare din cadrul Ministerului Justitiei. Instantele lucreaza numai cu experti judiciari fara sa tina seama daca fac parte sau nu dintr-o alta asociatie profesionala (ANEVAR, Corpul expertilor tehnici, etc.) In cazul dvs. s-a procedat corect.
Va multumesc pentru raspuns ,dar revin si intreb atunci care mai este rolul ANEVAR, sau Corpul expertilor tehnici? In cadrul expertixei toate raportarile se fac la APRECIERI ANEVAR brosura ANEVAR, ..... Ma iertati sa intreb altfel ,daca nu fac parte din corpul expertilor tehnici, sau au facut parte si sunt suspendati . dar au ramas pe tabel la MJ? Intro discutie in alta speta, cineva spunea ,, faceti plangere inpotriva expertului..la corpul ex......!teh.Pai daca el nu este inscris pe tabelul expertilor teh. ????? Daca am gresit in exprimare scuzati. Dar cred ca am punctat ideia.
In procese singurele expertize care se iau in considerare sunt cele efectuate de catre expertii judiciari inscrisi in tabelul Ministerului Justitiei, indiferent daca fac sau nu parte din Corpul expertilor tehnici, ANEVAR, sau alte asociatii profesionale.La ora actuala un expert judiciar nu este obligat sa faca parte dintr-o asociatie de tipul celor mai inainte mentionate. Expertul judiciar este o persoana care desfasoara o activitate indepedenta. Cred ca am fost clar.
Multumesc.. Foarte clar. Mai am o singura intrebare. De ce folosesc expertii tehnici metode de evaluare care sunt editate de anevar, brosuri cert, si alte metode daca el nu are calitate in asociatiile respective? 2.De ce nu fac evaluarile dupa documentele care stau la baza edificarii ,sau care pot face dovada materialelor folosite ,zona si toti ceilalti factori?
De ce se fac expertizele cele mai multi pe comparatia de piata?
Va rog sa-mi spuna cineva , pe exemplarul din expertiza care se depune pentru instanta , trebuie sa fie pusa stampila expertului prinicipal ,si expertii consultanti?. Sau este valabila doar semnatura acestora?

Eu nu vreau sa supar pe nimeni vreau doar sa ma lamuresc , cu referire la un aspec: daca esti sub tutela MJ si esti acreditat de acest organism al statului de ce nu lucrezi cu materialul clientului------- CCiv. CPCiv. norme ale inspectoratului deSTAT in constructii????? DE CE? Dar ce ma nelamureste cel mai mult expertul tehnic judiciar, in fata cui raspunde pentru eventualele ERORI ,facute in lucrare, greseli de genu
; ,,Datorita volumului mare de lucru am incadrat gresit imobilul sau terenul in zona A fat DE zona B; Cum este posibil vorbim de un expert din biroul expertilor de la MJ. Cum poate acelasi expert sa treaca in expertiza un imobil sediu firma spatiu comercial , ca fiind jumatate locuinte? Autorizatia spune clar ,,SEDIU DE FIRMA SI SPATIU COMERCIAL;?

Pun aceste intrebari de oarece pentru expertii contabili, faci sesizare la CECAR iar comisia de disciplina se intruneste ,esti invitat si se discuta problema ,care primeste o rezolvare, asa cum este ea dar in cazul acestor experti cum facem?????MJ?
MULTUMESC DLUI CIOAN SI SA STITI CA VA URMARESC SI VA RESPECT OPINIILE SI SFATURILE DATE. SUNTEM MAI TINERI DAR VREM SA AVEM O POZITIE CORECTA IN VIATA . INCA O DATA MII DE MULTUMIRI!!!!!! RESPECT
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Despre experti judiciari suspecti de erori profesionale intentionate serepop serepop unde pot fi denuntati expertii judiciari suspectati de erori profesionale intentionate prejudiciind cu buna stiinta una din parti ? [EDITAT]. (vezi toată discuția)
Expertul tehnic judiciar poate face si evaluarea bunurilor fara ca acesta sa fie expert evaluator autorizat anevar ? DenisRif DenisRif intr-un proces de partaj Expertul Tehnic Judiciar poate face si Evaluarea bunurilor fara ca acesta sa fie Expert Evaluator Autorizat ANEVAR in spiritul O.G. ... (vezi toată discuția)
Expertiza si evaluare ContSters315143 ContSters315143 Am nevoie de un expert -parte care sa fie si expert tehnic judiciar in specialitatea constructii (expertiza casa)si evaluator ANEVAR.(evaluare apartament ... (vezi toată discuția)