avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum impartim un teren lipsa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum impartim un teren lipsa?

Printr-o tranzactie (hotarare de expedient) pronuntata intr-un partaj succesoral,celor 2 mostenitori li se acorda cate 3.000mp/intravilan din cei 6000mp prevazuti in titlu de propr.Ce e de facut daca realitatea de pe teren nu corespunde cu titlul. Real , terenul nu are decat 5.500 mp. Lipsesc 500 mp.
Mentionez ca ulterior emiterii titlului(1996) s-a eliberat si un Proces-Verbal de punere in posesie(1998) pt.suprafata de 6.000mp inscrisi in titlu,autorului comun celor 2 mostenitori . P-V COPIAZA INTOCMAI SUPRAFETELE DIN TITLU SI VECINATATILE.Nu s-a facut o punere efectiva in posesie,cu vreo comisie venita la fata ci doar in acte .
Cu atat mai mult cu cat la expertiza dispusa in partaj , s-a sustinut ca terenul are suprafata din titlu(cu toate ca nu o are) , iar intr-un alt proces privind nulitatea absoluta a respectivului titlu emis , cu motivarea ca suprafetele nu corespund cu situatia resiesita din lmasuratori - a fost respinsa.cu motivarea ca inadvertentele existente intre suprafetele trecute in titlu si cele existente fizic in teren se rezolva fie cu o actiune in revendicare a suprafetelor de teren lipsa, fie sa mergem pe obligatia" de a face",respectiv de a pune in posesie conform mentiunilor din titlul de proprietate
Cum isi vor imparti mostenitorii terenul?
De unde vor primi cate 3.000mp fiecare asa cum prevede hotararea de partaj?
Sau cum se poate merge pe obligatia de a face , cand punerea in posesie s-a mai facut o data de catre primaria din comuna(avem emis pv) pe exact suprafetele din titlu si cu toate astea tot lipseste teren.
Sunt sigura de lipsa de suprafata , caci am adus cadastrist pentru a face masuratorile cu aparatura performanta .
Mentionez de asemenea ca in jurul curtii din care lipseste teren este doar izlaz comunal .

Cel mai recent răspuns: abby , utilizator 14:17, 23 Martie 2009
va garantez ca am pv de punere in posesie (emis in 1996) pt intravilanul din tp , care copiaza exact suprafetele inscrise in tp , dar care nu prezinta si schite sau dimensiuni ale terenurilor enumerate
Tp contine la intravilan parcele diferite , cu diverse suprafete care in total insumeaza 6000 mp.
Aceste parcele sunt diferite ca suprafete si se evidentiaza prin categoria de folosinta (curtii constructii, livezi, vie, arabil, si un teren fost - extravilan pt care avem de la ocot decizia de trecere la categoria intravilan prin extindere)
La masuratorile facute de cadastrist sum asuprafetelor inscrise la intravilan in tp si pv este mai mica cu 500 mp
abby este extrem de greu sa-ti dau un sfat pe baza povestilor, crede-ma !
Din acest motiv cand discut cu un client la telefon evit sa-mi spun parerea pana nu vad clar - actele pe care le are.
Fa o copie te rog dupa masuratoarea facuta de colegul meu geodez si dupa titlul de proprietate si foloseste adresa urmatoare mirelabogatu@gmail.com
Daca cei 500 mp ce lipsesc sunt un cumul din mai multe parcele ce nu sunt pozitionate alaturat si sunt constranse ca amplasament de existenta unor vecinatati granituite in mod clar...raspunsul ar fi...asta e....pe vremea aceea masuratorile nu se faceau prea strict. Dar din cate am inteles ai de jur imprejurul terenului ca vecin primaria - adica cei ce te-au pus in posesie. In acest caz este rezolvabila problema dar tot trebuie vazute actele . Si o copie dupa ridicarea topografica a colegului geodez te rog...
Intr-adevar, masuratorile se faceau cu capra prin anii 90 .
Din cele 6 parcele cara insumate dau 6000mp si constituie inravilanul din titlu , doar 1parcela este separata de celelalte, si culmea ...la aceea avem un plus de 180 mp la 1200 mp(alta problema alt proces).
Celelalte 5 parcele sunt toate alaturate .
Momentan actele nu sunt la mine , dar in cateva zile o sa vi le trimit pe mail scanate .Suntem din Craiova , iar terenul cu pricina este aproape de oras .
Mai tin sa precizez ca initial lipsa era mai mare de 500 mp, dar refacand o parte din gard , am intrat putin , ...aproximativ 200 mp in izlaz, oricum ne-a amenintat Primarul si atunci...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate adinutza.2008 adinutza.2008 Buna! Este legala modificarea unui titlu de proprietate, in sensul modificarii suprafetei de teren (intravilan) ? Un cetatean solicita modificarea titlului de ... (vezi toată discuția)