avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene pentru tineri
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene pentru tineri

Buna ziua,
Doresc sa ma consultati in vederea accesarii unui fond potrivit pentru infiintarea unei firme de prestare servicii si anume o gradinita privata in mediul urban sau in imediata aproiere de mediul urban. Ceea ce imi este neclar, se refera la data infiintarii firmei, nu este posibil infiintarea acesteia dupa accesarea fondului sau e necesar ca aceasta sa fie inregistrata in momentul aplicarii?


Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:12, 12 Noiembrie 2013
bun,si daca finantarea lor este de 50%restul de 50 % pot sa il fac prin credit bancar(tot prin programul acesta am citit ca ajuta si cu garantia unui credit pentru 80%din proiect dar nu mai mult de 800.000 de euro deci eu am nevoie de 50% in cazul asta)?
Art 4.1 lit b) garanţii acordate de Fondul Naţional de Garantare al Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii S.A. – I.F.N. (F.N.G.C.I.M.M.) pentru creditele contractate de „SRL-D” în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate de Ministerului Economiei, cu respectarea condiţiilor prevăzute în normele şi procedurile interne ale instituţiilor de credit şi ale F.N.G.C.I.M.M., până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro, echivalentul în lei;
Deci dvs contractati un credit care este garantat de Fond, nu dau ei acesti bani. Diferenta de 20% trebuie sa fie acoperita de dvs.
Dvs puteti avea un proiect care sa depaseasca cei 20000 de euro ( 10000 euro credit+10000 AFN).Suma ce depaseste 20000 euro devine neeligibila si atunci creditul bancar poate fi mai mare de 10000 de euro dar nu mai mult de 80000 de euro.
buna ziua,m-ar interesa si pe mine sa stiu ce trebuie sa fac pentru un proiect cu pomi fructiferi.care sunt pasii de cat teren este nevoie ca sa beneficiez de fonduri europene nerambursabile pentru tineri.va multumesc
Acest program nu finanteaza investitii in agricultura. Pentru agricultura este din 2014 programul PNDR. Despre programul pentru tineri gasiti detalii pe site AIPPIMM:
[ link extern ] /

Aceste programe vor fi deschise in 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene -service auto jonny_6 jonny_6 As putea sa obtin fonduri europene pt infiintarea unui service auto pe firma noua in mediu urban , si daca da cat % trebuie sa fie aportul investitorului?Va ... (vezi toată discuția)
Proiecte europene - fonduri nerambursabile pentru tinerii care au varsta sub 35 de ani jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua As dori sa stiu si eu cum se procedeaza ptr a porni o afacere cu bani europeni ( tinerii sub 35 de ani pot accesa fonduri europene nerambursabile) ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru pfa mihai678 mihai678 Buna ziua, as dori deschid un PFA cu domeniul de activitate servicii de transport copii/taxi copii la/de la scoala sau la activitati extrascolare, in mediul ... (vezi toată discuția)