avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Publicare nume in presa, urmari neplacute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Publicare nume in presa, urmari neplacute

Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca este legal a publica numele unui cetatean intr-un ziar local de mare tiraj, in urmatorul context: cetateanul introduce actiune in instanta impotriva primariei, care a construit bazinele de apa ale orasului pe terenul sau fara a i se solicita acordul. Dupa aproximativ 10 ani, sentinta definitiva si irevocabila obliga primaria la plata unei despagubiri in cuantum de aproximativ 100000 eur (reprezentand valoarea terenului, cheltuieli de judecata si cheltuieli executor). Executorul blocheaza conturile primariei si in aceeasi zi apare in ziar articolul ce prezinta toate aceste aspecte, inclusiv numele cetateanului. In acelasi articol se insinueaza ca, din cauza acestei popriri, primaria nu va mai putea organiza anuntatul festival al berii si nici nu va mai putea initia reparatiile necesare institutiilor de invatamant locale. Omul deja este apostrofat pe strada, ceea ce este chiar neplacut. Pe la poarta lui au inceput sa se adune seara diversi indivizi recunoscuti in lumea interlopa. Mentionez ca nu are statut de persoana publica, este un simplu pensionar ce locuieste cu sotia, copiii si nepotii in aceeasi curte. Ne puteti sugera ce e de facut? Multumiri anticipate!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2013
dece84, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea nu-i aceasi pt toata lumea? adelinadaniela adelinadaniela Chiar azi , la stiri , ne arata cum primarul Ontanu intra intr-un imobil impreuna cu Politia Comunitara Sector 2 si evacueaza 16 familii fara mandat si fara ... (vezi toată discuția)
Ececutare silita Marius Contantin Marius Contantin Buna ziua! Am si eu nevoie de toata amabilitatea dvs pentru a obtine niste raspunsuri in urmatoarea situatie: In 2007 am accesat un credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc sfaturi de la persoane care se pricep la aceasta ... gabriello005 gabriello005 Buna ziua! Doresc sfaturi de la persoane care se pricep la aceasta problema. Pe scurt, bunic si bunica , rol comun la primarie. Bunicul are amenzi de 3000ron + ... (vezi toată discuția)