Un vecin a vrut sa renoveze gardul dintre proprietatile noastre.
Initial am fost de acord dar, ulterior , vazind ca incalca hotarul construind gardul in interiorul proprietatii noastra l-am oprit.
A mai continuat sa construiasca si a trebuit sa chem politia sa il opreasca.
L-am reclamat la Parchet si Parchetul l-a scos de sub urmarire penala si l-a amendat administrativ cu 150 lei dar nu mentioneaza nimic referitor la retragerea gardului pe vechiul hotar.
Cum sa procedez mai simplu (evitind granituirea) sa il fac sa retraga gardul pe vechiul hotar?
nici asa, nu cred ca e posibil filipstelian.
mai de graba, i-as cere in instanta daune cominatorii pt. fiecare zi de intarziere pana isi va retrage gardul
instiintati-l mai intai printr-un executor judecatoresc apoi daca nu se potoleste, faceti-i actiune in pretentii prin care sa-i cereti daune.
De acord,av.m.vasilescu. Dar cine a stabiliconcret,tulburarea posesiei. parchetul,am inteles ca a aplicat o masura administrativa,dar nu sa pronuntat cu privire la hotar. Nici nu avea competenta. Nici nu stim pentru ce a dispus masura sanctionari... Deci tot instanta ramine solutia. Ca poate sa ceara daune...Un proces care va dura in timp si a carui finalitate nu se stie. Tot intelegerea este mai la indemina. Cine stie despre ce suprafata de teren este vorba.Experienta ma duce cu gindul la citiva metri patrati,intr-o zona unde pamintul nu are valoare,undeva la tara...sau poate nu.:)
Deoarece l-ati reclamat la Parchet, putin probabil ca va mai dori o rezolvare a litigiului pe cale amiabila.
Puteti insa incerca, incheiand in acest sens o intelegere cu vecinul in cauza, prin care acesta se obliga sa construiasca gardul pe vechea linie de hotar sau ca va obligati sa construiti impreuna gardul pe vechea linie de hotar, evitand in acest sens orice alte neintelegeri ori litigii viitoare.
Ati verificat la Primarie daca vecinul are autorizatie de construire pentru gard? Cumva nu-i trebuia si acordul dvs. legalizat la notar pentru obtinerea autorizatiei?Incercati si faceti cateva verificari si la Primarie!
In caz contrar, cunoasteti vad, calea ce trebuie urmata:granituirea.
Va multumesc.
Terenul e valoros, e in oras si vecinul nu agreeaza calea amiabila.
Parchetul daca l-a sanctonat inseamna ca i-a recunoscut vinovatia.
Eu acum trebuie sa cer tot Parchetului sa il oblige sa mute gardul pe aliniamentul initial sau cum sa il oblig sa mute gardul in afara de granituire ?
Va multumesc.
Nu are autorizatie de constructie si Primaria l-a amendat dar pe proprietar.
El este tatal proprietarului iar proprietarul a contestat in justitie amenda pentru motivul ca nu el este faptuitorul, procesul e pe rol.
Are sanse sa cistige si ce as putea face in acest caz.
Vecinul meu nu e proprietar, el doar locuieste acolo si el a construit gardul in interiorul proprietatii noastre dar proprietar este fiul lui.
Constructie gard
monabuse
Buna-ziua !
Tatal meu locuieste la tara . In spatele casei detine o gradina pentru legume pe care doreste sa o ingradeasca . Exista linie de hotar ... (vezi toată discuția)