Interventie moderator:
:rtfm:
darianna123:
1. Nu este nevoie sa deschideti un alt topic pentru a pune aceeasi intrebare sau a continua discutia pe aceeasi tema.
2. Intrati tot pe acest topic si folositi butonul "raspunde".
darianna123 a scris:
Buna ziua.Am o nelamurire in legatura cu pensia de invaliditate.Am depus actele la comisia de expertiza medicala locala si m-i s-a spus ca decizia de incadrare in grad de invaliditate o primesc pe data de 1 octombrie.Mentionez ca am concediu medical pana in data de 27 octombrie.Am fost incadrata in grad 3 de invaliditate.Intrebarea mea ar fi:ce trebuie sa fac in continuare , cand depun actele pentru pensionare la casa de pensii? Din data de 27 octombrie? Multumesc anticipat.
Carp Mircea a scris:
Legea 263/2010
ART. 104
(3) In functie de elementele specifice fiecarei categorii de pensie, pensiile se acorda si de la o alta data, dupa cum urmeaza:
a) de la data incetarii platii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca sau, dupa caz, de la data incetarii calitatii de asigurat, ..............
......daca cererea a fost inregistrata in termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale de incadrare intr-un grad de invaliditate, in situatia pensiei de invaliditate;
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 15. - În cazul în care medicul expert al asigurãrilor sociale a emis avizul de pensionare de invaliditate, plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã se face pânã la sfârşitul lunii urmãtoare celei în care s-a emis avizul, fãrã a se depãşi durata maximã de acordare a concediului, prevãzutã de art. 14 alin. (4).
2. Daca la data primirii de la medicul expert al asigurarilor sociale a deciziei cu gradul de invaliditate si data cu care sunteti propusa la pensie de invaliditate sunteti tot in concediu medical (ati zis ca pana la 27 0ctombrie) atunci depuneti actele necesare la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul dupa terminarea concediului medical.