avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot ataca o decizie data in recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot ataca o decizie data in recurs?

Cum pot ataca o decizie prin care recursul mi-a fost respins ca TARDIV INTRODUS? Judecatorul a calculat gresit termenul. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:34, 31 August 2013
Stimat foruist,

Fără supărare, dar despicați firul în patru, fără nici o utilitate.

1. În discuția precedentă, de primit răspuns ați primit, doar că nu v-a convenit....:D;
Alte precizări nu mai erau necesare;

2. În discuția de față, nu văd cum ați ajuns la concluzia că dvs aveți dreptate, eu unul am văzul altceva.

3. Poate nu ar fi rău, însă, să sintetizez:

dvs ați depus un recurs tardiv în opinia mea și a unui coleg, precum și a unui complet de recurs imaginar - nu a început încă judecata în recurs - și având în vedere că părerile specialiștilor nu coincid cu cea a dvs, dați vina pe sistem. Nu vreau să mă hazardez, dar singura persoană care se pare că a greșit este persoana cara a depus tardiv recursul, confundând o zi lucrătoare cu una nelucrătoare.

4. Strict la ce ați întrebat ultima dată, nu este absurd deloc ca o hotărâre irevocabilă, pronunțată în recurs, să nu mai poată fi desființată, având în vedere principiul securității raporturilor juridice, extrem de important pentru ordinea de drept necesară.

Totuși, în concluzie, poate v-ar fi util ca, în loc să vă imaginați situații similare poveștii cu drobul de sare, să vă concentrați asupra recursului propriu-zis. La urma urmei, după cum ați arătat chiar dvs, judecata acestuia nu a început.

Poate amănuntul depunerii recursului în ziua respectivă scapă și nu se invocă vreo excepție în sensul arătat. Poate instanța va fi de acord cu dvs și nu cu ceea ce am argumentat eu și colega mea, iar hotărârea pronunțată vă va fi favorabilă...

Cu stimă.
In legatura cu discutia precedenta, nu am primit raspuns la o intrebare destul de pertinenta (de ce nu ar fi aplicabil art. 101 alin 5 C.pr.civ), deci nu cred ca am despartit firul nici macar in 2:).
Va multumesc pentru ca ati avut rabdare cu mine si mi-ati explicat. Va voi anunta ce va decide instanta.

O zi (si o viata) buna!
Interesul dvs este sa vă apăraţi in cererea de recurs, sa arătaţi că aţi fost în imposibilitate sa depuneţi recursul vineri 18 august 2013 deoarece în această zi ,, serviciul a fost suspendat'' potrivit HG nr .... Că nici arhiva instanţei şi nici posta nu au lucrat în accea zi ....
În eventualitatea respingerii recursului dvs. ca fiind tardiv , pe calea contestatiei în anulare nu veti reuşi să retractaţi hotărâre deoarece nu vă încadraţi în motivele strict şi limitativ prevăzute de art. 317 , 318 Cod procedură civilă.
Pentru a vă putea apăra trebuie să verificaţi daca nu cumva H.G. prin care s-a stabilit ca ziua de 18 august 2013 este liberă prevede şi câteva excepţii cum ar fi instanţele , posta română sau se referă la toate instituţiile publice. Oricum fiind vorba de o zi de vineri în timpul vacanţei judecătoreşti cu siguranţă arhiva era închisă...
Succes!
Intervenție moderator


JohnnyBRB a scris:
Pai e aceeasi discutie....in cadrul celeilalte nu am mai primit raspuns.

Vă rog să nu reluați subiectele deschizând noi discuții. Este o acțiune nepermisă de regulamentul de postare, regulament pe care vă rog să îl citiți și să îl respectați de acum înainte.
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

După cum aţi constatat citind mai sus, pct. 3.3 din regulament nu permite deschiderea aceluiași topic de mai multe ori, fără să distingă după cum ați primit sau nu răspunsuri la întrebări. Or, acolo unde regulamentul nu distinge nici dvs. nu vă este permis să distingeți.

JohnnyBRB a scris:
In legatura cu discutia precedenta, nu am primit raspuns la o intrebare destul de pertinenta.

Pentru că reluați această idee, a faptului că nu ați fi primit răspuns la o întrebare, vă aduc la cunoștință că nu este nimeni obligat să vă răspundă și puteți citi mai jos paragraful din regulament ce vine în sprijinul susținerilor mele.
Consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate.

www.avocatnet.ro/content/tag...

Ar fi trebuit să șterg unul din cele două topicuri, dar, din respect pentru răspunsurile elaborate ale colegilor mei – pentru că eu sunt de părere că ați primit răspunsuri pertinente la toate întrebările dvs. – voi închide această discuție. Dvs. veți reveni, dacă doriți, în celălalt topic și numai acolo.

Mulţumesc anticipat!

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prorogare legala a termenului de recurs JohnnyBRB JohnnyBRB Daca azi, 16.08.2013, era ultima zi de recurs si NU AM DEPUS RECURSUL il mai pot trimite maine, 17.08.2013, prin posta? Am crezut ca azi au liber SI cei de la ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii bcfbmv bcfbmv Buna seara Legal, stiu ca am depus tardiv un recurs ce trebuia sa fie depus in termen de 5 zile. Dar, comunicarea a ajuns pe 28 decembrie 2012, dupa-amiaza, ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)