avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce valoare are un alibi?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce valoare are un alibi?

Ma suspecteaza parchetul de ceva... nu au probe...decat imprejurari indirecte: faptul ca am ameninat, declaratia unor martori la care le-am zis "Am sa ma razbun eu".

Am depus la dosar:
-o inregistrare de la 112... ma aflam in alt oras, la 400 km distanta si am sunat cu 10 minute inainte sa se intample pozna la 112..
-logurile de la internet, care aratau ca sunt acolo
-faptul ca am platit cu cardul la magain in ziua respectiva

Procurorul imi zice ca puteam folosi ceva smecherie sa ma conectez prin calculator la telefon si sa sun asa, si ca logurile de internet... puteam lasa internetul deschis sau pe alta persoana. A mai zis ca si aia cu CARDUL "nu merge" ca aveam 14 ore... puteam sa ajung de la Bucuresti in orasul meu in acel timp

:|

:((:((:((:((
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:05, 26 August 2013
pai procurorul face ce crede..... propune probele, pune-le la dosar si eventual adu si un martor sa confirme
Depinde cat de certe sunt probele.
Daca nu sunt certe alibiul poate cantari decisiv in aparare.
De regula nu este suficient un alibi daca exista probe dar depinde si ce indica probele.
Apararile se fac pe baza de argumente logice si chiar si probels pot fi inlaturate pe baza de argumente logice.
Pledoaria avocatului are la baza astfel de aparari logice care sa induca dubiul fata de ceea ce poate parea cert...fara sa mai fie insa asa dupa expunerea argumentelor apararii.De aceea exista dreptul la aparare...deoarece nu intotdeauna ceea ce pare sa fie este cu adevarat...cert...
Si asa am ajuns la prezumtia de nevinovatie...la stabilirea vinovatiei persoanei acuzate dincolo de orice dubiu...
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Si asa am ajuns la prezumtia de nevinovatie...la stabilirea vinovatiei persoanei acuzate dincolo de orice dubiu...

Nu se prea intampla asa la noi ...

Nu m-ar mira sa-l condamne... asa ca aici in romania totul se rezuma la ce spune un martor... poti sa declarari ca ai fost avion nu le pasa. Au fost cazuri foarte grave, unde judecatorul dupa ce a vazut un pasaport cu stampile prin el, a zis ca poate fi falsificat :)))
Nu, se are in vedere prezumtia de nevinovatie.
Insa avocatul trebuie sa faca mari eforturi.

Chestia cu falsificarea pasaportului imi pare ceva aberant dar pot fi instante care sa aprecieze in acest mod, foarte putine instante dar se poate...

De aceea si exista caile de atac...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost chemată într-un dosar penal întâi neoficial, ca martor, iar acum în calitate de suspect de complicitate. am nevoie de avocat când mă voi duce la declarații? Cojocaru Vlad Cojocaru Vlad Buna ziua , acum 1 an prietenul meu a fost chemat in calitate de suspect intr un dosar de trafic cu substanțe psihoactive ( mai mulți necunoscuți declarând ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt, testul poligraf alicecarmen alicecarmen am lucrat timp de 5 luni ca si bona la o familie necasatorita, dar cu un copil, avand contract incheiat cu mama copilului pe perioada nedeterminata. Acum, dupa ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pt permis suspendat John77 John77 Buna zia, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Am fost oprit de politie si pentru ca nu aveam actele la mine m-au verificat prin ... (vezi toată discuția)