avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua - dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua - dezbatere succesiune

sora mea a decedat in octombrie 2011,ramanand sotul.
dupa deces nu ne-am inteles cu sotul sa ne dea lucrurile personale ale surorii mele.
Mentionez ca ei nu au copii si noi suntem 4frati ai decedatei.Au vandut in oras cate o proprietate fiecare si au cumparat teren si au construit o casa impreuna. In aprilie 2012 noi ,cei 4 frati ai defunctei am facut la notar o declaratie autentificata de acceptare in mod expres a succesiunii. Nu am deschis succesiunea dupa aceasta data.
In luna septembrie 2013 cumnatul (sotul sorei mele)a decedat. El are ca mostenitori o matusa si veri.
As vrea sa stiu cum se imparte acum mostenirea ce acte ne trebuie pentru a deschide succesiunea. noi ,fratii defunctei nu avem decat o copie a certificatului de deces .
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gavril , Consultant credite si finantari 20:37, 26 August 2013
Exact la fel cum v-am precizat anterior.
Nu este vorba de un divort, ci de deces.
Chiar daca ar fi existat bunuri proprii, proprietate exclusiva a surorii dvs., sotul supravietuitor mosteneste o anumita cota din masa succesorala ramasa in urma defunctei, in functie de tipul de mostenitori cu care vine in concurs.
In cazul mentionat de dvs. cotele sunt cele pe care vi le-am mentionat.


Daca decesul celor doi soti s-ar fi petrecut in ordine inversa, atunci dvs. si fratii erati ,,privilegiati,,. Imi pare rau daca nu e pe placul dvs., dar asta e situatia.




Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Liliana Gavril, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia . N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor. Ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drepturile sotului supravietuitor Vasile75 Vasile75 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti o parere cu privire la o succesiune: Doi soti au trait impreuna 30 de ani si au facut avere (bunuri imobile si mobile) ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)