Va rog sa ma sprijiniti intr-o problema: Printr-un contract de vz cump, bunica mea mi-a vandut terenul tot si 6/7 din casa, iar mama mea 1/7 din casa. Contractul s-a incheiat cu clauza de intretinere si drept de habitatie viagera pentru amandoua. M-am casatorit si m-am mutat la sot. Bunica a murit, iar mama mea pe considerent ca are drepturi a inceput sa ia in spatiu diverse persoane cu care nu suntem deacord si care ne fac traiul dificil chiar daca am vrea sa ne mutam aici.Mentionez ca nu s-a pus problema de intretinere pentru ca ne-am preocupat de toate aceste aspecte. Intrebarea este daca acum am drepturi asupra a 6/7 din casa si teren sau nu am pana cand nu maoare si mama? Ea are dreptul sa ia in spatiu diverse persoane, chiar daca sunt rude? Multumesc mult.
Prin contractul de vanzare cumparare, dvs. sunteti propietara , dar avand acele clauze de respectat . La fisc, presupun ca platiti impozitul pe numele dvs , nu-i asa..?? Habitatie se refera la bunica , si mama , nu si pentru alte persoane .
Multumesc.Da impozitele le platesc eu. Pentru bunica consider ca am indeplinit toate clauzele contractuale si le indeplinesc si pentru mama mea. Din pacate bunica s-a stins din viata.....si nu mai inteleg ce drepturi am. Inteleg ca pentru ce am primit de la amandoua am fost proprietara de drept iar ele proprietare de fapt.Acum sunt proprietara si de drept si de fapt asupra a ceea ce am primit de la bunica?
Aveti exact ceea ce ati avut de la incheierea contractului , mai putin obligatia acelor clauze pt. bunica , deoarece a decedat. Clauzele de intretinere si habitatie sunt in vigoare pt. mama dvs. Dreptul mamei dvs. este de "habitatie viagera" , si atat , adica, asa cum stiti si dvs. are drept sa locuiasca in imobil pentru tot restul vietii . Inteleg ca exista niste neantelegeri cu mama dvs. referitoare la folosinta imobilului . trebuie sa-i explicati cum stau lucrurile, desi , cred ca stie , dar , oamenii in varsta au si ei micile lor..vanitati . Personal, cred ca este de preferat sa discutati calm, sa-i explicati ce va deranjeaza .
In mod normal dvs. ar trebui sa aveti posesia pentru 6/7 din imobil daca bunica dvs. a decedat, deci partea bunicii, puteti sa impartiti imobilul in asa fel ca sa locuiti si dvs, logic aveti nuda proprietate pe 1/7 din imobil si proprietate deplina pe 6/7 din imobil.Daca a decedat bunica, mama dvs. nu are un drept de habitatie mai mare decat a avut cand a trait bunica asa ca puteti imparti imobilul pentru a putea locui impreuna, vorbiti cu un avocat specializat in dreptul de proprietate.
Mostenire
monica_elena
Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc.
Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)