avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se obtine un ordin de evacuare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se obtine un ordin de evacuare?

Intr-un imobil curte comuna locuiesc mai multe familii.
Cu cateva exceptii, majoritatea locatarilor si-au cumparat apartamentele. Nu exista asociatie de locatari formata.

Una dintre familiile care nu si-au cumparat apartamentul, are datorii foarte mari la Apolodor, deci sunt in urma cu chiria casei.
Am intrebat la Apolodor si mi s-a spus ca sunt in proces cu ei din acest motiv. Mai mult, aceasta familie nu mai are contract de lumina si nici contoar ( dar au conrupt pe cineva de la Enel si le merge lumina), la gunoi au datorii de zeci de milioane iar apa se va inchide in curand tot din cauza facturilor neplatite. Nu mai are rost sa spun ca ei nu platesc nici un fel de taxa sau impozit, cum ar fi impozitul pe curte.

Altfel, pe spatiul comun al curtii au construit 3 camere pe care le-au "vandut" unei alte familii. Asta nu ar fi nimic daca nu ar teroriza vecinii in fiecare zi. Au devenit foarte violenti fizic si verbal iar lumea a inceput sa-i asculte de frica. Sunt cateva plangeri si sesizari la politie pe numele lor din aceste motive.

Contractul de inchiriere este pe numele unei singure persoane, Safta G., dar acesta a adus inca 12 alte persoane sa locuiasca cu ea. Nici unul nu are mutatie acolo.
Ce se poate face ca sa-i evacuam de acolo?
Stiu ca numai Primaria , printr-un ordin de evacuare, ii poate da afara.
Corectati-ma daca gresesc. Care sunt pasii legali care trebuiesc urmati de noi , locatarii, ca sa obtinem evacuarea aceste familii?
Este recomandat sa ne angajam un avocat in acest sens?
Multumesc anticipat ptr. rasounsuri
Cel mai recent răspuns: Tiberean , utilizator 15:56, 26 August 2013
Tiberean a scris:

Ce se poate face ca sa-i evacuam de acolo?
Stiu ca numai Primaria , printr-un ordin de evacuare, ii poate da afara.

Corect!

Ceilalti locatari nu aveti calitate procesuala activa pentru a promova o actiune in instanta de evacuare.

Insistati cu demersurile pe la primarie pentru ca acestia sa fie evacuati de proprietarul spatiului locativ.

Numai acest proprietar are dreptul sa-i evacueze.

Pentru disconfortul creat, depuneti sesizari la politie si parchet; si chemati de fiecare data politia ... poate tot chemandu-i mereu, vor incepe sa-i amendeze.
Bine, dupe cate plngeri decide Primaria sa ia masuri ?
Cat poti acumula restante la plata chiriei pana cand esti dat afara?
Cat dureaza pana un judecator da ordinul de evacuare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pubela gunoi menajer la asociatie de proprietari TakacsCsaba TakacsCsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb la cati metrii trebuie sa fie pubela de gunoi de la geamul locatarului. Daca este sub distanta legala unde trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Evacuare imobil retrocedat: va rog un sfat din partea dvs. Bonjurica Bonjurica Suntem o familie care \"inca mai locuim dar nu stiu pentru cat timp\" intr-o casa din anul 1900, o casa revendicata de doi mostenitori care au fost despagubiti ... (vezi toată discuția)
Evacuare vecini groaznici Capshuna Capshuna Dragi cunoscatori ai legilor, am nevoie de un sfat juridic si posibile strategii de evacuare a unor vecini. Locuiesc intr-un imobil ... (vezi toată discuția)