avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... curte comuna, in imobil cu proprietar si chiriasi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

curte comuna, in imobil cu proprietar si chiriasi sociali de la Primarie, drepturi si obligatii

Buna ziua,
locuiesc intr-un imobil (casa si curte) in care detin in proprietate un apartament si platesc chirie pentru o suprafata din curtea comuna. In imobil se afla un alt apartament (detinut de Primarie) cu destinatie locuinta sociala> Locatarii din acest apartament detin 2 caini rasa boxer. Cainii sunt lasati liberi si nesupravegheati in curtea comuna, latra si isi fac nevoile iar stapanii nu curata decat atunci cand considera de cuvinta. Am incercat sa ma inteleg civilizat cu ei dar mi s-a raspuns urat, dupa 2 saptamani in care dejectiile animalelor nu fusesera stranse, am mai facut o incercare si apoi am reclamat la Politie si la Primarie. Politia a intervenit si proprietarii au fost avertizati. Urmarea a fost ca m-am trezit cu un cauciuc de la masina taiat cu cutitul iar programul cainilor este acelasi. Primaria nu a dat curs sesizarii mele. As vrea sa stiu daca pot actiona in judecata Primaria in calitate de proprietar sau daca as putea cere evacuarea familiei respective sau ce masuri as putea intreprinde pentru a produce efecte si a scapa de mizerie si zgomot. Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil sa actionati primaria, intai insa trebuie vazut in ce baza stau colo, preferabil studiat daca exista o HCL care aduce conditii suplimentare inchirierii, altfel cerut primariei ca locatarii sa respecte legea sau sa le ceara rezilierea contrcatului de inchiriere. Este discutabil daca puteti obtine pe cale administrativa asa ceva, insa este bine sa faceti ceva demersuri sa aflati. Puteti vorbi cu un avocat sa va consilieze sau sa faca asta pentru dv.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere caini la curte csmky csmky mi-am construit o casa undeva la tara, dorindu-mi sa am parte de linistea si tihna la care am visat din totdeauna inpreuna cu familia. acum, cand in mai putin ... (vezi toată discuția)
Caine in apartament Adoniss2005 Adoniss2005 Ma confrunt cu o problema delicata si caut o rezolvare cu ajutorul dvs. Vecinul meu detine la domiciliu un caine de talie mica, pe care, in timpul zilei, ... (vezi toată discuția)
Legile privind proprietarii animalelor de companie contavocat11 contavocat11 Buna ziua, Fiind proprietarul unui caine metis de talie medie(16-17kg),cu varsta de 1 an si 3 luni, am inceput sa ma documentez privind legislatia ... (vezi toată discuția)