avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez in continuare de indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez in continuare de indemnizatie crestere copil?

buna ziua!in prezent sunt in concediu de crestere copil si mai am 7 luni din acesta, timp in care intentionez sa raman din nou insarcinata.as beneficia mai departe de indemnizatia de crestere copil daca ma intorc la serviciu doar pentru cateva luni, dupa care sa intru iar in concediu de crestere copil?sunt bugetar, am vechimea necesara pt a mi se acorda indemnizatia.multumesc!
Cel mai recent răspuns: sofoana , utilizator 14:10, 11 Septembrie 2013
Potrivit art.2 din OUG nr.111/2010:
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;
...

Astfel, perioada eligibila la dvs pentru CCC 2 va fi constituita dintr-o perioada in care ati fost in CCC pentru primul copil si o perioada in care ati revenit la munca.
In speta, veti putea beneficia din nou de indemnizatia CCC pentru cel de-al doilea copil.
1. Daca veti naste dupa ce se va termina concediul crestere copil (CCC1), reluati activitatea si apoi puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi de CCC2.

2. In cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC2 si indemnizatia aferenta intra si lunile in care ati fost in CCC1.


multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire situatie copil 2 pfapfa pfapfa Buna ziua. Copilul meu are putin peste un an si ma gandesc la urmatoarea situatie: Daca nasc al doilea copil pana acesta face 2ani mai tb sa fac alt dosar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil marcela72 marcela72 Buna ziua , am urmatoarea situatie : pana la data de 23.04.2015 am beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani , ... (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatiei crestere copil crsulici crsulici Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana la 1 august 2016 si sunt din nou insarcinata in 2 luni.Vreau sa imi dau demisia de la actualul loc de ... (vezi toată discuția)