avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii minori

sotul meu a parasit domociliu in urma cu doi ani jumate si nu a contribuit in tot acest timp la cresterea copiilor avem doi copii in varsta de 11 ani si 5 ani .acum am intentat divort si mi e frica ,ca o sa primeasca si el custodia copiilor si nu as i dori acest lucru
mentionez ca el acum are o alta femeie si traieste in concubinaj de doi ani

:(
Buna ziua,

Din pacate custodia comuna este regula si custodia exclusiva doar exceptia. Doar daca nu vrea custodie sau este violent, ... ori daca dvs vreti sa plecati in strainatate cu copii, ptr totdeauna... si alte asemenea exceptii, puteti avea castig de cauza.
Termenul de "custodie", cu referire la minori/copii, nu exista in legislatia romana!!!!

In urma solutionarii cererii de divort, instanta este obligata sa hotarasca si asupra stabilirii domiciliului minorilor rezultati din casatoriei precum si a modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti.

In cazul dvs. exista cea mai mare probabilitate ca solutia pronuntata de instanta sa fie in sensul stabilirii domiciliului minorilor la mama si o exercitare a autoritatii parintesti in comun de catre ambii parinti.
Care sunt motivele pentru care nu doriti ca tatal copiilor sa le mai fie tata. Exact, concret... ca sa va spunem care sunt sansele sa obtineti asa ceva...
Cat despre concubina, daca aveti dovezi puteti cere despagubiri...
Cat despre concubina, daca aveti dovezi puteti cere despagubiri...

Aici n-am inteles :-/

dacă soții își datorează una, alta (respect, fidelitate, sprijin) conform legii, ăla care-i ...datorează ceva unui al treilea, își păgubește soțul.
e clar din mesaj că bărbatul are amantă, nu concubină, ei nefiind divorțați.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
lara12, utilizator

Alte discuții în legătură

Infidelitate- divort cu minor cryssm cryssm daca sotul meu ma inseala,si si-a dus copilul la amanta ,....pot avea castig de cauza asupra tutelei minorului?spre ex daca as duce copilul la psholog si ... (vezi toată discuția)
Divort magdabuc magdabuc buna ziua,m-am despartit de sotul meu care este plecat din tara,in comun nu avem decat un copil de 3 ani si jumatate.Intrebarea mea este daca pot baga divort ... (vezi toată discuția)
Divorț cu copil mic (tată) GabT GabT Bună. Probabil că în curând voi ajunge la divorț. Nu cred că mai contează motivul. Avem un copil de 4 ani. Îmi doresc să știu la ce să mă ... (vezi toată discuția)