Salut, am luat in 2007 un credit de 78mii lei,in perioada cand creditele se luau "la coltul strazii" doar cu buletinul, fara garant, fara nimic.Am platit pana prin 2010, dupa asta deloc.Am fost cautat de banca prima data, apoi de o firma de recuperari.Trimiteau fel de fel de plicuri, de felicitari etc,etc..prin care ma invitau la discutii...nici nu i-am bagat in seama.De prin 2011(inceputul anului),nu am mai primit absolut nimic, de nicaieri....Tot ce am, am pe numele alcuiva din familie, eu SUNT CURAT CA LACRIMA:))....n-am nimic.....Cat timp ma "urmaresc" astia de la firma de recuperari???....nu am auzit nimic de executare silita(probabil au vazut ca-s lefter)...ce am auzit in schimb, e ca cei de la banca ar fi recuperat creditul, ca ar fi fost asigurat.....Ma puteti lamuri....multumesc.
Buna ziua,
va pot urmari pana muriti, daca stiu sa isi conserve dreptul la a va executa. Aveti venituri salariale, dividende? Si acestea pot fi urmarite silit.
Daca asiguratorul a platit polita catre banca, el va va urmari silit in locul bancii.
Executarea silita in privinta bunurilor mobile - inclusiv sumele de bani este supusa unui termen de prescriptie de 3 ani. De la momentul inceperii executarii silite impotriva dvs, curge acest termen de 3 ani, iar la implinirea lui daca nu ati fost executat, creanta este prescrisa. In acest caz nu mai puteti fi constrans sa achitati creanta, iar daca achitati de buna-voie ea nu se va restitui.
Exista o multitudine de cauze de intrerupere a curgerii termenului de prescriptie, de ex... orice act de executare efectuat in cauza intrurupe prescriptia si curge un nou termen de 3 ani.
Urmaritorul nu poate muri, eventula se poate radia, in urma lichidarii intr-o procedura de faliment. Si daca se radiaza, sigur are creditori care preiau creanta fata de dnul respectiv. Asadar, nu se poate intampla reciproca.
Faliment
axw
Buna ziua,
O societate are un credit bancar garantat cu BO de catre persoanele fizice asociati ai firmei doua din Romania, doua din UE. Daca societatea intra ... (vezi toată discuția)