avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neplatit

Salut, am luat in 2007 un credit de 78mii lei,in perioada cand creditele se luau "la coltul strazii" doar cu buletinul, fara garant, fara nimic.Am platit pana prin 2010, dupa asta deloc.Am fost cautat de banca prima data, apoi de o firma de recuperari.Trimiteau fel de fel de plicuri, de felicitari etc,etc..prin care ma invitau la discutii...nici nu i-am bagat in seama.De prin 2011(inceputul anului),nu am mai primit absolut nimic, de nicaieri....Tot ce am, am pe numele alcuiva din familie, eu SUNT CURAT CA LACRIMA:))....n-am nimic.....Cat timp ma "urmaresc" astia de la firma de recuperari???....nu am auzit nimic de executare silita(probabil au vazut ca-s lefter)...ce am auzit in schimb, e ca cei de la banca ar fi recuperat creditul, ca ar fi fost asigurat.....Ma puteti lamuri....multumesc.
Sunt foarte ok cu asta...sa ma urmareasca cat vor ei, cat despre poprirea pe salariu, din cate stiu eu, nu se face asa....dupa cum bate vantul, iti vede venitul salarial, si din cate stiu, trebuie sa iti i-a in calcul cheltuieli de intretinere, alte datorii etc, etc, si dupa aia din ce ramane iau 1/3, gresesc ??
Gresiti. Nu conteaza ce datorii aveti. Vi se ia 1/3 pentru o executare silita si 1/2 pentru mai mult de o executare silita prin poprire pe venituri. Nu conteaza cate datorii mai aveti dvs si nici daca aveti 100 de copii.
Jocandi Causa a scris:

Urmaritorul nu poate muri, eventula se poate radia, in urma lichidarii intr-o procedura de faliment. Si daca se radiaza, sigur are creditori care preiau creanta fata de dnul respectiv.

urmaritorul mort ('radiat') e mort, in principal, ca n-a mai putut "urmari" si "recupera" imprumutul acordat d-nilor respectivi. d-aia e mort.

ce creanta sa mai preia creditorii urmaritorului decedat ("radiat in urma procedurii de faliment")?!

ca si aia (creanta) e la fel de moarta cum e urmaritorul insusi. ca daca n-ar fi fost moarta (creanta), mai traia urmaritorul .

asadar, un urmaritor mort e o veste buna pentru urmarit.

Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
ContSters257414, utilizator
Nu prea sunteti la curent cu astfel de proceduri. Niciun mort nu ia cu el creantele sau bunurile in cosciug. Ele se transmit fie creditorilor sai fie mostenitorilor sai. Debitorul sa stea linistit, nu are nicio sansa sa scape de datorie in felul asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)
Prescriptia unei datorii la banca ContSters200802 ContSters200802 Am avut o societate care a angajat o linie de credit, intre timp societatea a intrat in procedura de faliment, apoi lichidare. Societatea in acest moment este ... (vezi toată discuția)
Faliment axw axw Buna ziua, O societate are un credit bancar garantat cu BO de catre persoanele fizice asociati ai firmei doua din Romania, doua din UE. Daca societatea intra ... (vezi toată discuția)