avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea o bataie de cap!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea o bataie de cap!

Buna ziua.Am o problema legata de o casa de la tara.Tatal meu a decedat in anul 2007.Mai are doi frati in viata care se bat pentru casa de la tara care in paranteza fiind spus nu cred ca valoreaza mai mult de 100 de mil.(lei vechi)asta daca luam in calcul si terenul din camp.Dar orgoliile si trufia sunt mari....Eu impreuna cu fratele meu nu suntem de acord sa semnam in favoarea nimanui. Mentionez ca in timpul vietii bunicei mele fratele mijlociu al tatalui meu a luat-o pe sus si a pus-o sa semneze la notariat ca ii cedeaza partea ei din casa si teren agricol.Bunicul murise de 15 ani iar succesiunea dupa acesta nu a fost facuta niciodata.Deci aceasta casa se imparte la doi frati si mostenitorii celui de al treilea frate decedat.
Intrebarea mea este:
Ne poate cineva forta sa fim de acord cu succesiunea si sa semnam in favoarea unuia dintre frati?
Ne poate actiona in judecata? Ce se intampla daca nu dorim aceasta succesiune? Va multumesc.
nu poate nimeni sa va forteze in nici un fel, daca nu doriti sa cedati, nici chiar in instanta.Succesiunea se poate deschide si daca nu doriti sa se faca, insa nu va poate forta nimeni sa cedati.Va pot da in judecata, dar nici asa nu va pot forta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot impiedica vanzarea unei case? pytycucu pytycucu Buna ziua.Am o problema si poate ma puteti ajuta intr-un fel.in urma cu 1 an si jumatate tatal meu a decedat.Locuia undeva la tara intr-o casa extrem de ... (vezi toată discuția)
Succesiune valerius1510 valerius1510 Sunt trei mostenitori (frati) si o masa succesorala formata din terenuri exra- si intravilane precum si casa parinteasca, in mediu rural. Initial au cazut la ... (vezi toată discuția)
Obiectiv : act de propietate grigore florentin grigore florentin Buna ziua, cer consiliere in subiectul prezentat in continuare. De aproximativ 2 ani urmaresc sa intru in posesia actului de propietate a imobilului in care ... (vezi toată discuția)