Buna ziua.Am o problema si poate ma puteti ajuta intr-un fel.in urma cu 1 an si jumatate tatal meu a decedat.Locuia undeva la tara intr-o casa extrem de saracacioasa.Ca mostenitori ai lui suntem eu si fratele meu.Ca mostenitori ai bunicilor decedati din acea casa mai vin doi frati ai tatalui meu.Problema este urmatoarea.Unul din unchi in timpul vietii bunicii mele a luat-o pe aceasta la notar unde i-a cedat partea ei din casa si terenul agricol aferent.Dupa moartea tatalui meu acesta este absolut disperat sa vanda casa.Intrebarea mea este.Cum as putea sa il opresc sa faca asta?Atat eu cat si fratele meu nu avem nicio pretentie la aceasta casa dar nu vrem nici ca unchiul nostru sa obtina banii oricat de putini ar fi acestia.Inca nu am facut succesiunea. Casa nu cred ca valoreaza mai mult de 100 mil lei vechi.Dupa succesiune ce mijloace exista ca noi sa il impiedicam sa vanda aceasta casa + terenul agricol? Mai mentionez ca si celalt unchi are pretentii la casa. Va multumesc.
Buna ziua,
daca am inteles eu bine, unchiul care doreste sa vanda nu este proprietar pe intreaga casa. daca asa stau lucrurile atunci el nu poate sa vanda fara acordul celorlalti coproprietari.
Dvs. trebuie doar sa va faceti succesiunea iar apoi, fiind coproprietari veti hotaraa impreuna ce veti face cu casa. daca nu va veti intelege atunci veti face un partaj.
In concluzie, casa nu se poate vinde fara dvs - cu conditia sa obtineti certificatul de mostenitor.
Av. Boncu