avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Informare mediere - partile in state diferite ale UE
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Informare mediere - partile in state diferite ale UE

Este nevoie de procedura prealabila a informarii despre mediere intr-un caz de reducere a pensiei de intretinere, cand una din parti (viitor reclamant) este roman cu domiciliul in Romania si cealalta parte (viitor parat) este dintr-un alt stat european? (in speta este spaniol, cu domiciliul in Spania). Ar trebui chemat cel din Spania pentru o sedinta de informare a mediere, altfel instanta romana va respinge actiunea?
Măcar să îi fie trimisă invitaţia, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, sau chiar şi prin e-mail. Veţi avea astfel dovada faptului că aţi încercat calea amiabilă .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa medierii si judecata cauzei CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile in care partile se prezinta la informarea cu privire la avantajele medierii dar nici una dintre ele nu platesc onorariul mediatoriului inseamna ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Mediere, a 2-a invitatie ddena ddena Buna ziua Situatia este urmatoarea(vreau sa fiu cat mai scurta sa nu va retin mult) O doamna mediatoare a incheiat proces verbal de informare specificand ... (vezi toată discuția)