avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza zgomot nerealizata datorita informatiilor ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza zgomot nerealizata datorita informatiilor false depuse de parata

În cadrul unui proces având ca temă zgomotul produs de un teren de fotbal acoperit cu prelată, instanța a acceptat o expertiză de zgomot care nu a putut fi realizată deoarece societatea respectivă a depus la dosar un program orar fals prin care demonstrează că la data expertizei nu avea meciuri programate. un amic de al meu avea programat un meci de fotbal în acel interval de timp, are bonul cu programarea, deci dovada că pârâta a mințit. Mai mult, a fost contactat cum că datorită unor probleme tehnice (fictive, după o deplasare a lui la fața locului pt lămuriri a constatat că nu exista nicio problemă tehnică) trebuie reprogramată ora de fotbal. Eu am cerut instanței înainte de cele întâmplate ca în timpul expertizei să fie reprezentate pe teren ambele părți de cîte o echipă de fotbal, pentru a evita ceea ce este evident că pârâta va încerca să replanifice pe cei planificați la data expertizei, înlocuindu-i cu prieteni de-ai lor ce vor juca în liniște cu scopul ca expertiza sa fie fovorabilă lor(ceea ce a încercat și cu amicul meu dar el a refuzat replanificarea), dar acțiunea mea a fost respinsă.
Cum să procedez acum, când am dovada că pârîta a mințit, am inclusiv reclamație la OPC, a amicului meu și răspuns de la OPC că exista meci programat la acea dată, pentru a forța instanța să-mi accepte cererea cu o echipă din partea mea și una din partea pârâtei în timpul expertizei?
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:04, 27 August 2013
Depuneti la instanta/ arhiva tribunalului cu nr. de inregistrare/ data, o nota scrisa cu cele mentionate in aceasta discutie. Anexati documentele pe care le detineti (sesizarea la OPC si raspunsul acesteia, etc.), in copie xerox cu confirmare de autenticitate.
Solicitati instantei tot in scris, sa aprobe, cum considerati dvs. ca este util a se desfasura expertiza. Pentru aceasta, solicitati ca parata sa depuna in scris la dosarul cauzei, programul de activitati pentru o saptamana/ o luna, etc.cu nominalizarea participantilor la activitati si instanta sa aleaga data/ ora cand sa se efectueze expertiza de zgomot, in acea perioada.
Pentru a primi acceptul instantei, puteti solicita audierea ca martor a amicului dvs. pentru a expune in fata instantei cele mentionate de dvs. in prezenta discutie.
Vă mulțumesc pentru răspuns. Din păcate nu pot să cer nominalizarea participantilor la activităti deoarece pe bonul cu care se achită programarea este trecut doar intervalul orar și data, astfel societatea ar răspunde că nu are cum să nominalizeze participanții. Întrebare .Eu aș putea să invoc și acest element în nota scrisă pe care o voi depune, ca argument în plus în cererea mea ca ambele părți să fie reprezentate de câte o echipă de fotbal, având în vedere că nu există un control nominal al celor care vor juca? aș putea cere un program orar așa cum ați recomandat, și să cer ca atunci când este interval liber, să joace cele două echipe și să se realizeze expertiza (reprezentantele ambelor părți), urmând ca eu să achit suma de bani pentru acest interval orar? Societatea susține că are izolație fonică, chiar de cel mai înalt nivel, nu văd cu ce ar împiedica desfășurarea expertizei dacă ar fi echipe din partea ambelor părți? doar... un om nu poate șuta mai tare decât un om și nu poate striga mai tare decât....tot...un om! mie mi se pare corect ca expertiza să se realizeze către nivelurile de zgomot maxime care pot fi produse și nicidecum spre cele minime.
Puteti cere instantei in ce conditii doriti sa se efectueze expertiza tehnica judiciara de zgomot la limita constructiei. Instanta va decide daca accepta sau nu.
De regula, astfel de activitati la sala, se fac pe baza de programare. In aceste conditii nu vad de ce nu s-ar putea face nominalizarea persoanelor participante.
La propunerile dvs. depuse in scris la dosarul cauzei, trebuie sa primiti raspuns de la partea adversa, dar si de la instanta (mentiune in incheierea de sedinta). Daca nu primiti raspunsuri, acest lucru poate fi utilizat, dupa caz, la recurs. Un avocat va poate sfatui mai bine decat mine, in aceasta privinta.
Daca doriti sa se pronunte un expert asupra modului de izolare fonica a salii respective (proiect versus mod de realizare practica, in teren), puteti solicita instantei sa aprobe si o expertiza tehnica judiciara in domeniul ctii. In urma efectuarii expertizei in domeniul ctii., expertul care efectueaza expertiza de zgomot poate sa se pronunte asupra incadrarii in normele de zgomot admise, in functie de proiectul/ modul de realizare practica a izolatiei fonice, dar si in functie de masuratorile efectuate de el.
Pentru a evita contestatii din partea partii adverse, solicitati expertului care efectueaza masuratorile de zgomot, sa prezinte buletinul de verificare metrologica (in termen de verificare) a aparatului (sonometru) utilizat la determinari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza zgomot constsil constsil locuiesc lângă o sală de fotbal acoperită cu prelată, la 11m. am proces impotriva lor datorită zgomotului produs. după proba testimoniala, ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns locuinta 11Andreea22 11Andreea22 Unde ma pot adresa cu o plangere in privinta zgomotului din pereti intr-un apartament achizitionat intr-un complex rezidential? Discutiile avute de cca 1 an si ... (vezi toată discuția)
Furnizare date false instantei constsil constsil in cadrul procesului pe care-l am cu o sala de sport trebuia realizata o expertiza judiciara pe zgomot. expertul a trimis convocarea partilor pentru o data ... (vezi toată discuția)