Buna ziua
Daca angajatorul refuza sa-mi complecteze adeverinta de venit necesara pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, ce trebuie sa fac? Doar sa-i dau in judecata sau exista o institutie abilitata pentru eliberarea adeverintei?
Multumesc!
1. Completarea adeverinteti trebuie facuta de angajator si este obligat sa o faca, la cererea dvs.
2. Mai intai faceti o sesizare urgenta la ITM si veti primi un raspuns cu cele constatate si masurile luate (angajatorul poate fi sanctionat cu amenda contraventionala de catre ITM).
3. Daca este cazul veti apela si la instanta de judecata unde puteti cere angajatorului si daune.
4. Actele pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se depun la p[rimarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care solicitiati CCC.
Eu nu am spus ca ITM il poate obliga pe angajator sa completeze adeverinta dar avand in vedere amenda pe care o poate primi poate ca va completa adeverinta.
Nu are cum sa fie sanctionat angajatorul pentru asa ceva , nu exista text de lege care sa prevaza ca si contraventie o astfel de fapta a angajatorului.