Buna ziua
Daca angajatorul refuza sa-mi complecteze adeverinta de venit necesara pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, ce trebuie sa fac? Doar sa-i dau in judecata sau exista o institutie abilitata pentru eliberarea adeverintei?
Multumesc!
1.- Cu adica sa elibereze alt tip de adeverinta!?
- Nu-i mai credeti asa de prosti pe angajatori, ei stiu foarte bine ce fac si de ce fac.
2. - Salariatul stie ce adeverinta cere si-i mai duce si formularul, numai sa fie completat.
- Adeverinta o completeaza un inspector de resurse umane sau un contabil care stiu foarte bine despre ce este vorba.
1. Imi puteti arata unde am scris ca angajatorii sunt prosti ? Va rog sa nu mai interpretati eronat ceea ce postez pe Forum.
2. Este o situatie practica , in care un angajator nu vrea sa completeze acel formular tipizat pentru indemnziatia CCC. Formularul este adus de catre salariat . Este o situatie asemanatoare cu adeverintele date de banci pentru credite - formular tipizat pe care un angajator le poate sau nu completa.
1. Nu am scris ca ati spus ca angajatorii sunt prosti (eu am spus sa nu-i credeti prosti), asta inseamna ca recunoasteti ca ei o fac cu buna stiinta, asa cum de fapt am spus si eu.
2. - Si, in situatia asta practica, in care angajatorul nu vrea sa completeze un formular tipizat de adeverinta pentru calculul indemnizatiei pentru CCC, ITM sta cu mana in san si nu-l poate sanctiona pe angajator pentru ca el nu refuza sa "elibereze" adeverinta ci refuza sa o "completeze" (Ha! Ha!).
- Acum ma credeti pe mine prost!?
3. - ITM ii recomanda salariatului sa-l dea in judecata pe angajator si pana incepe procesul si pana se termina acesta mama nu mai indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- In acest fel ITM si-a facut datoria si se spala pe maini.
4. Iau apararea ITM de fiecare data cand are dreptate dar in situatia data este si incompetenta si rea vointa si lipsa de omenie si lipsa de bun simt si de orice mai vreti dvs.
Nu am crezut pe nimeni prost, asa cum spuneti dvs si cum considerati dvs postarile mele in anumite situatii.
De-a lungul activitatii mele pe Forum , am acuzat atat ITM-ul , cat si angajatorii sau salariatii cand au gresit.
Nu am spus ca acest angajator procedeaza corect si nici ca ITM-ul are dreptate.
Avem legi proaste si foarte interpretabile si din cauza asta institutiile statului se spala pe maini.